Strona 56 z 59 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 590

Wątek: A co myslicie o tym?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: A co myslicie o tym?

no thomasso , to mnie teraz zadziwiles, ze e30 i 50tka nie dala rady, ja sie z e520 i 14 54mm meczylem , a chyba wszyscy wiedza jakie sa mozliwosci 520tki w takich warunkach , i chyba kazdy zna jego ( mikroskopijny ) wizjer
    tropic - myslalem raczej o d700 i 24 70mm i do tego 70 200 mm vrII , wiec podejrzewam ze dekielek tez sie moze przydac pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez judasz Zobacz posta
    no thomasso , to mnie teraz zadziwiles, ze e30 i 50tka nie dala rady, ja sie z e520 i 14 54mm meczylem
    Wiesz... ZD50 do demonow szybkosci nie nalezy jednak (jakby ten obiektyw byl SWD - och to byloby pieknie pewnie, ale nie jest). Po prostu zanim ustwail ostrosc, to modelka juz byla gdzie indziej.
    I nie pomagalo C-AF, ktory totalnie glupial i ewidentnie obiektyw nie nadazal za samym AF aparatu.
    To niestety nie jest sprzet do reporterki.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

thomasso , cos przykladowego mozesz wrzucic nawet do mojego watku , chetnie zerkne na to jak sie meczyles bo juz cos o tym wiem ,pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Wiesz... ZD50 do demonow szybkosci nie nalezy jednak (jakby ten obiektyw byl SWD - och to byloby pieknie pewnie, ale nie jest). Po prostu zanim ustwail ostrosc, to modelka juz byla gdzie indziej.
    I nie pomagalo C-AF, ktory totalnie glupial i ewidentnie obiektyw nie nadazal za samym AF aparatu.
    To niestety nie jest sprzet do reporterki.

T.
    swiete slowa , ale jak sie odrobine postarac to daje rade

ja ostatnio robilem zdjecia na koncercie muzyki dawnej na wesolo , swiatla bylo malo , mialem zgode na uzywanie lampy wiec z lampa robilem foty ZD 12-60 , oczywiscie tryb M w body i lampie i lapanie jak najwiejszej ilosci swiatla zastanego , ale pozniej chcac zrobic w samym zastanym , trzeba bylo zalozyc ZD 50 , dal rade , bylo odrobine ciasno , musialem pojsc kilka krokow do tylu , ale lepsze to niz nie miec nic

jezeli bede zmuszony zostac jeszcze czas jakis z Olkiem , chyba pomysle powaznie o PanaLeice 25mm F1.4 , jeszcze lepszy uzysk swiatla niz ZD 50 oraz duzo szerzej w kadrze , dodatkowo PanaLeica daje bardzo ciekawy obrazek

a jeszcze wracajac do ZD 50 i E-3 , robilem tym ostatnio zdjecia na meczu koszykowki , Bufetowa stwierdzila ze, zdjecie zrobione 50 Makro wyszlo najfajniej

wiec dopoki ktos siedzi w Olku to warto sie zastanowic nad ZD 50

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

No.. najlepiej to na taki pokaz byloby zabrac ZD 14-35 f/2 SWD.. no ale.. wlasnie :P

T.

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No.. najlepiej to na taki pokaz byloby zabrac ZD 14-35 f/2 SWD.. no ale.. wlasnie :P

T.
    w sumie tak , ale ... z moim E-3 ZD 14-35 potrafil kaprysic i nie trafiac tam gdzie chcialem

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

thomasso , cos przykladowego mozesz wrzucic nawet do mojego watku , chetnie zerkne na to jak sie meczyles bo juz cos o tym wiem ,pzdr.
    A prosze bardzo - szalu ni ma. Biarac pod uwage, ze i miejscowke mialem taka sobie
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038244.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	387,6 KB
ID:	64129Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038115.jpg
Wyświetleń:	39
Rozmiar:	173,6 KB
ID:	64130Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038116.jpg
Wyświetleń:	43
Rozmiar:	139,6 KB
ID:	64131Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038120.jpg
Wyświetleń:	40
Rozmiar:	246,0 KB
ID:	64132Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038139.jpg
Wyświetleń:	42
Rozmiar:	170,5 KB
ID:	64133Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038141.jpg
Wyświetleń:	44
Rozmiar:	182,0 KB
ID:	64134Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038186.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	129,7 KB
ID:	64135Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_1024_P3038243.jpg
Wyświetleń:	38
Rozmiar:	404,8 KB
ID:	64136

Pozdrowki
    Mr. T.

Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

no i co z nimi nie tak??? chyba za ostra samokrytyka ja juz sie przekonalem ze artystycznych fotek sie raczej nie zrobi na takiej imprezie wiec trzeba pokazac to co jest a modelki po imprezie molestowac ,pzdr.
    ps. moze 2 4 6 bym ciasniej kadrowal , ale to tylko moje widzi misie , a i jeszcze jedna ciekawa rzecz zauwazylem, ze naprawde ciezko jest kadrowac poszczegolne fotki z takich imprez , dlatego je po 3 lub wiecej laczylem i wtedy to jakiegos sensu nabralo.
    thomasso- wyszlo tobie bardzo fajnie .
    Ostatnio edytowane przez judasz ; 13.05.12 o 13:17
    pozdrawiam reszte !

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

no i co z nimi nie tak??? chyba za ostra samokrytyka ja juz sie przekonalem ze artystycznych fotek sie raczej nie zrobi na takiej imprezie wiec trzeba pokazac to co jest a modelki po imprezie molestowac ,pzdr.
    A co mialem pokazac te nietrafione? Na srednio 5-6 zdjec tylko jedno bylo w miare uzywalne.
    Pomagalem sobie lampa w sufit lekko pod katem i synchro na druga kurtyne, co widac w niektorych zdjeciach Choc efekt przypadkowo wyszedl IMHO nawet dosc fajny

T.

Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

czyli srednia calkiem dobra
    zawalcz jeszcze raz jak bedziesz mial szanse , ja sie po pierwszym dniu nauczylem , i wiele zauwazylem rzeczy na ktore sie raczej nie zwraca uwagi tak jak modelka mruga oczami itp itd, bardzo wiele tego jest , ale zawziecie cwicze , a gadajac z ludzmi ktorzy z tego zyja , podniosla mi sie samoocena , oni tez maja podobna srednia w wyborze fotek , wielkie znaczenie ma miejsce w ktorym stoisz , to juz jak mi ktyos tam powiedzial 60 % sukcesu , a reszta zalezy od ciebie i od tego jaki szybki jestes, wlaczajec w to k/s i jasniutkie ( bardzo drogie ) szkielka , ale co najbardziej mnie ucieszylo to to ze jeden fotograf po imprezie napisal mi meila ( a sprzet mial konkretny ) ze nie spodziewal sie ze az tak dobrze pojdzie dla mojego olka , on mial 2 x D4 i podpiete na jednym body 24-70mm i na drogim 70 200 mm, w jego torbe tez zajrzalem i jeszcze co nieco tam bylo i tez z nie niskiej poleczki pozdr.
    ps . zalacze fotke z miejsca w ktorym stalem , to byl pierwszy dzien, kto mnie znajdzie ? stalem na dole , na drogi i trzeci dzien wbilem sie na gore i stalem tam gdzie na zdjeciu jest teraz pani w jasnym plaszczyku .fotka porzyczona z neta , oczywiscie nie mojego autorstwa .Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	154725_387488284629449_270818489629763_1283431_1858368580_n.jpg
Wyświetleń:	35
Rozmiar:	126,1 KB
ID:	64138
    pozdrawiam reszte !