Jeżeli już to pierwsze. Drugie i trzecie są za bardzo plastykowe. I numeruj porszę te zdjęcia.
Jeżeli już to pierwsze. Drugie i trzecie są za bardzo plastykowe. I numeruj porszę te zdjęcia.
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
ok to moze jeszcze jakies klilak ostatnich,bo widze ze rewerlacji nie ma ale .... chyba nie ma tez tragedii
ups ,sory zapomnialem ponumerowac...
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Niestety na ostatnim całkowicie nie trafiłeś z punktem ostrości, co do tego niebieskiego sweterka to mam wrażenie że jest on niezbyt nadający się do fotografii (jakoś strasznie rozmyty wychodzi mimo tego iż jak się patrzy na fotografię taki być nie powinien).
Ale to moje subiektywne odczucia więc nimi się za bardzo nie przejmuj
PS. Z poprzedniej serii na drugim i trzecim przesadziłeś z nakładaniem bluru i wyszło plastikowo, może trzeba było lekko nałożyć blur (według mnie tu przesadziłeś, to nie fotografia modelek żeby było idealnie gładko) na twarz mamy a reszty nie ruszać (?).
Ostatnio edytowane przez Maestro1984 ; 21.03.10 o 11:38
niepodoba mi sie bardzo pierwsze zdjecie w B&W... odjąlbym niebieskiego troszeczke i z oczek dziecka zrobiles czarne kólka... jak maly zombiak prawie to wyglada /bez obrazy judasz![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 21.03.10 o 12:35
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Z pierwszej serii zdjęć w parku najlepsze jest zdjęcie numer 5.
Druga seria zdjęcia 2 i 3 mają potencjał, pokombinuj z obróbką.
Trzecia seria 1 przydałaby się blenda żeby zlikwidować cienie na twarzy dziecka, 3 ok. Nr 2 zgadzam się z przedmówcą.
Jak wiosna zawita do nas na całego spróbuj zorganizować kolejną sesję.
witam ponownie ,dzis znalazlem stare adjecia z przed paru miesiecy,dwa portreciki podobne do siebie ale jenak czyms sie roznia,trzeci troszeczke inny ale sami ocencie i powiedzcie co myslicie ...
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Zdjęcia dzieci przyjemne i w właściwych momentach ale przydało by się troche ostrości we właściwych miejscach i koniecznie likwidacja cieni w oczodołach. Na ostatnich portretach wiem, że to trudne ale masz wspaniałą modelkę której oczy należy uczynić ozdobą każdego jej zdjęcia. Popracuj nad tym i w kolorze nie rozmywaj tak cery, modelka potrzebuje na taki zabieg jeszcze wielu lat.
pozdrawiam Wiejo
Wrzucaj troszkę mniejsze zdjęcia.
dzieki za opinie wiem ze z ostroscia jest spory problem-ale jak to z dziecmi w ruchuale teraz jestem juz chyba bez szans zeby te cienie na oczach zlikwidowac
walczylem ale chyba jeszcze za malo wiem ,nastepnym razem bleda pojdzie w ruch
a co do portretu ,czy teraz wyglada lepiej ??? chyba ze ktos ma ochote co nieco po mnie poprawic ??? bede wdzieczny ...
pozdrawiam reszte !