Witam
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem e-520 lub e-620. Od miesiąca analizowałem wszystkie możliwe testy, porównania i przykładowe zdjęcia. W końcu zdecydowałem ,że ze względu na olbrzymią różnicę w cenie - zamiast kupować 620 z kitem, dołożę trochę i kupię 520 a do niej 14-54 II. Myślę, że większość z Was pochwali ten wybór
Oprócz tego i tak mam zamiar kupić 70-300. Bawiłem się przez tydzień zestawem e-510 + kit + 70-300 więc mam jakieś pojęcie na temat aparatu jak i obiektywów.
Mój dylemat, a może raczej chęć upewnienia się w przekonaniu:
Podobno e-620 ma lepszy AF. Czy różnica może być mocno zauważalna? Szczególnie biorąc pod uwagę że w 520 będę miał obiektyw 14-54? Nie mam na myśli ilości punktów AF - wiem że i tak będę korzystał tylko z jednego.
Mam na myśli skuteczność. Przy zabawie z e-510 zauważyłem jaki AF jest tam niecelny... a w 520 jest chyba bardzo podobnie. Ale chyba nie warto dopłacać aż takiej sumy do aparatu z tego tylko względu? (no dobrze, podoba mi się też obracany wyświetlacz , a może najbardziej - większy wizjer z wyświetlanymi na dole wartościami). Wiem, że 620 zbiera przeróżne recenzje, przede wszystkim krytykuje się szumy, ale tego akurat nie boję się w żadnym z nich. Wiem jak szumi mój kompakt przy ISO >200 a ja wcale wyższego nie potrzebuję![]()