no wlasnie niema tej roznicyja myslalam ze zdjecia beda bardziej nasycone kolorem-takie fajniejsze bo i sprzet lepszy
a tu guzikwciaz brak moich umiejetnosci
![]()
no wlasnie niema tej roznicyja myslalam ze zdjecia beda bardziej nasycone kolorem-takie fajniejsze bo i sprzet lepszy
a tu guzikwciaz brak moich umiejetnosci
![]()
poprzestawiaj suwaczki w menu to będziesz miała więcej kolorków (ustaw kolor np na Vivid)
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
dziekiw ustawieniu mialam naturalny
E-3 to świetna pucha ma dużo dobrodziejstw współczesnej techniki i można z nich korzystać całą gębą - świetny AF, stabilizację, auto-iso, zaawansowane tryby pomiaru światła itd., itp. Programy tematyczne to bajer, który może służyć zabawie czy wygodzie ale po pierwsze efekt wątpliwy bo nieprzewidywalny a po drugie takie ficzery zwykle robią więcej szkody niż pożytku. Okazuje się bowiem, że ludzie robiący zdjęcia od kilku m-cy albo dłużej nie potrafią myśleć w kategoriach podstawowych pojęć takich jak: czas, przysłona, głębia ostrości, ogniskowa, pomiar światła itd. Techniczne podstawy fotografii są łatwe i oczywiste. Dzięki ich zrozumieniu życie staje się prostsze i piękniejsze a fotografia bardziej świadoma![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
masz racje ktotkumusze nauczyc sie wykorzystywac ta zabaweczke pelna geba-mam nadzieje ze kiedys nadejdzie chwila ze moje zdjecie beda podobac sie rowniez innym nie tylko mojej rodzinie
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jeszcze niezauwazylammoze kiedys jak osiagne wyzszy poziom wtajemniczenia
![]()
Ostatnio edytowane przez edzia13 ; 15.05.09 o 10:14 Powód: Automatyczne scalenie postów
E3 gwarantuje Ci prawie 100% trafień z AF i świetny WB. W E510, często AF się pogubi i WB też. Cała ta technika jest w E3 o dwie klasy lepsza od 510. Nie mniej połowa roboty to potem umiejętne wywołanie i obrobienie zdjęcia. Tu się liczy osoba plus program. Czy ostrzysz zdjęcia po zmniejszeniu do np: 800x600 ?
/*...................*/
/* ...........................*/
nic nierobie ze zdjeciami-jedynie je przycinam w razie potrzeby![]()
Edzia - Ty masz farta że jesteś kobietą i pieczętujesz się takim fajnym avatarem! W innym przypadku na wyścigi wręcz radzonoby Ci - czytaj instrukcję, kup kompakta i jeszcze parę w tym stylu. Ajaj można pozazdrościć...
Druh Smiena Zenit Zorkij Practica Canon Oly 5050 8080, Nikon D90 + 18-105 + 70-300 VR +50/1.4