zibi dzieki serdeczne
jak nic musze system opanowac![]()
zibi dzieki serdeczne
jak nic musze system opanowac![]()
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
ja też mam zawsze (prawie) WB-auto....Ale w E510 WB myli się nieraz. W zaś E3 bardzo rzadko. Tryb "P" też nie jest dla początkujących
Trzeba umieć go sobie poustawiać
/*...................*/
/* ...........................*/
skoro E-3 jest dla profi to poco w aparacie dwa programy tematyczne
Ja się komuś bardzo chce i musi to może podglądnąć ustawienia w programach tematycznych np w E-510 i ustawić je później sobie w E-3. Kiedyś podglądałem tak ustawienia do sceny z zachodzącym słońcem![]()
wyskoczylam wczoraj z aparatem-niestety nic nadzwyczajnego niestworzylam -i bardziej tylko utwierdzam sie w przekonaniu ze to nie jest zabaweczka dla mnie![]()
Gdyby w E-3 były programy tematyczne i tryb AUTO to bym się mocno zdziwiłTo jest pucha skierowana do profi albo zaawansowanych amatorów
W.w. bajery nie są potrzebne ani jednym ani drugim
Pozdrawiam !!
Peter
Edziu.............
Przesiadłem się z E-520 na E-3 i dla mnie to wielki skok jakościowy na plus. Filtry o których piszesz znajdziesz jako opcję w niejednym nawet darmowym programie graficznym, robisz zdjęcie E-3ką a potem możesz nakładać na nie dowolne filtry, porównać efekty, wybrać najkorzystniejsze. To tak jak ze zdjęciem czarnobiałym - jeśli zrobisz je aparatem ustawionym na tryb czarno-biały już na zawsze pozostanie czarnobiałe, zdjęcie kolorowe zawsze możesz przekonwertować na czarnobiałe, ale masz w odwodzie kolorowe na wypadek gdyby jednak okazało się ładniejsz![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Ostatnio edytowane przez edzia13 ; 15.05.09 o 09:44 Powód: Automatyczne scalenie postów
Romek, mylisz się, jeśli robisz w RAWach to jakkolwiek ustawisz opcje - zdjęcie będzie ZAWSZE... kolorowe
Edzia, nie wiem co masz na myśli, jeśli o te zdjęcia chodzi. Że co, z E-510 są lepsze niż z E-3? Ja różnicy nie widzę![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia