Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 89

Wątek: I Komunia Święta

| OlyJedi Awatar studioart
    Mieszka w
    Kaszuby
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    już bez opisu ...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5104131.jpg
Wyświetleń:	260
Rozmiar:	55,6 KB
ID:	16842  
    EM5MII i od Olka: 17F1.8 + 45F2.0 + 60F2.8 + 75F1.8 + 7-14F.2.8 + 40-150F2.8 + Voigtlander 25mm F/0.95 (kiedyś EM5 + Panas20F1.7 + Oly12F2.0 + Sigma30F2.
    E300+E620+ Samyang8Fish-Eye i 85mmF1.4+ZD35mmF3.5+ZD14-54F2.8-3.5+Sigma50F1.4+ZD50-200F2.8-3.5+FL-50R;C5060WZ
    Moje prace fotograficzne można zobaczyć na szwajcaria-kaszubska.pl.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ostatnie dwa to 14-54, dziwne. Musiało być fatalne światło wewnątrz, a i na zewnątrz pewnie pochmurno... Chyba że....
    rzeczywiście robisz sobie jaja...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Ostatnie dwa to 14-54, dziwne.
    Każdym sprzętem można zrobić lipę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Przepraszam bardzo za dygresję, ale tak mi się jakoś skojarzyło...

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Pojechane po całości. Do autora. Nie ma sensu wstawiać fot na forum. Juz dawno na forum jest tylko krytyka i mieszanie z błotem. Mało kto tu z "osobliwości " forum pomoże dając rade co zrobić żeby było lepiej. Mówię Ci szkoda paliwa. Forum raczej nie zachęca do robienia fot Jeszcze tego nie zauważyłeś?
    E- system i N-system

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Przepraszam bardzo za dygresję, ale tak mi się jakoś skojarzyło...
    http://www.youtube.com/watch?v=dkiNSnKCT2M
    Ty, Mariush, wiesz jak ludziom otuchy dodać
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    Pojechane po całości. Do autora. Nie ma sensu wstawiać fot na forum. Juz dawno na forum jest tylko krytyka i mieszanie z błotem. Mało kto tu z "osobliwości " forum pomoże dając rade co zrobić żeby było lepiej. Mówię Ci szkoda paliwa. Forum raczej nie zachęca do robienia fot Jeszcze tego nie zauważyłeś?

Problemem jest to ze zdjęcia wyglądają w większości jakby zrobił je gość który ma aparat najwyżej tydzień i nie ma pojęcia o kadrowaniu. No chyba ze to pierwszy dzień obcowania z aparatem, wtedy można przyjąć inne kryteria. Zakładając ze zostały pokazane tylko te "lepsze" zdjęcia...

Pytanie teraz jakie dać rady konstruktywne. To może powinni zrobić ci co się bardziej znają na fotografii ludzi.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 14.05.09 o 11:46

| OlyJedi Awatar Lifter
    Mieszka w
    Bydgoszcz/Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Żeby nie powtarzać opinii przedmówców dodam tylko, że powinieneś się zniżyć do poziomu tematu zdjęcia . Chodzi mi o to, że większość zdjęć dzieci (a przecież to one są bohaterami tego dnia) wykonałeś z pułapu dorosłego człowieka. Gdybyś umieścił aparat na wysokości głowy dziecka (tak jak na zdjęciu P5104131.jpg, które niestety przez to, że z profilu również IMO jest nieciekawe) i wtedy pstrykał zdjęcia - prezentowałyby właśnie to co najważniejsze w takim dniu.. skupione twarze dzieci, ręce złożone do modlitwy, etc...

A już zupełnie prywatnie polecam następnym razem tej jakości zdjęcia wrzucać na forum Zdjęcia początkujących

Cytat Zamieszczone przez kojot3.0 Zobacz posta
    Forum raczej nie zachęca do robienia fot Jeszcze tego nie zauważyłeś?
    A ja sobie pozwolę się z Kolegą w całej rozciągłości nie zgodzić
    Ostatnio edytowane przez Lifter ; 14.05.09 o 11:52 Powód: dopisek...
    Life is one choice after another, then you live them, choose wisely...
    Amatorskie fotki Liftera

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    o jezus....co to?
    Wymiękam.
    no ciekawy jestem co tam nie pasi , wielki szum przy wyższym iso z olympusa co

autor wątku dając iso 800 - 1600 w kościele uzyskał by właśnie taki efekt ,

ciekawe jak by wtedy ocenili Ci fotki

Do autora. Nie ma sensu wstawiać fot na forum. Juz dawno na forum jest tylko krytyka i mieszanie z błotem. Mało kto tu z "osobliwości " forum pomoże dając rade co zrobić żeby było lepiej. Mówię Ci szkoda paliwa.
    czego masz przykład , jak widac olympus + 14-54 + 50- 200 nawet z jasnymi szkłami woła o iso 800-1600

| OlyJedi Awatar studioart
    Mieszka w
    Kaszuby
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Deszcz za oknem, a światło jak widać. Lampa FL-50 ustawiona była na auto. ISO do 400.
    Nie nazwałem tego wątku - Najlepsze zdjęcia z I Komunii. Bardziej zależało mi na dyskusji jak za przedmówcą - celem radzenia sobie z problemami, ustawienia, kadrowanie. Czy wąsko, szybkie akcje. Lepiej tak lub inaczej. Może to i tajemnica profesjonalistów ... amator już więcej się nie odezwie w wątku. zibi1303, mariush - zaśmiecam tylko kiepskimi fotkami - tzw.jaja, więcej już nie będę. Szkoda kilobajtów na serwerze z forum. Dziękuję diabolique za przykładowe zdjęcie, oraz komentarz. Lifter masz rację - proszę adminów o przesunięcie wątku do zdjęcia początkujących lub usunięcie (mam wrażenie, że nic nie wnosi). Pozdro.
    EM5MII i od Olka: 17F1.8 + 45F2.0 + 60F2.8 + 75F1.8 + 7-14F.2.8 + 40-150F2.8 + Voigtlander 25mm F/0.95 (kiedyś EM5 + Panas20F1.7 + Oly12F2.0 + Sigma30F2.
    E300+E620+ Samyang8Fish-Eye i 85mmF1.4+ZD35mmF3.5+ZD14-54F2.8-3.5+Sigma50F1.4+ZD50-200F2.8-3.5+FL-50R;C5060WZ
    Moje prace fotograficzne można zobaczyć na szwajcaria-kaszubska.pl.