Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zoom w C4000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    nie orientuję sie dokładnie jak to jest z euro... ja podbijałem w sklepie gdzie kupiłem u nas i powiedziano mi ze na ten model dają w PL 12 miesięcy...

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tak gwarancje wystawiane u nas to 12 miesięcy. Bez problemu oddajemy do naprawy w Polsce.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    1150 zl to nieco duzo. Tutaj jest za 950 http://www.aparaty.ua.pl/
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qwerty
    na tą kartę wchodzi ok 120-150 fotek w maks rozdzielczosci i takiej jakosci ze nie znajdzisz na fotce mankamentu.
    niezgodze sie! wprawdzie wmiescisz ok. 100 zdjec ale przy kompresji HQ czyli zdjecia maja ok. 0,5MB a przy kompresji SHQ zmiescisz ok. 50zdjec ktore maja po 2,5MB. Przeskok w skompresowanych zdjeciach z 2MB na 0,5MB to duzo..... wiec i tez jakos jest gorsza - co widac!

Pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    W przypadku studyjnych zastosowan lub wielkoformatowych moze widac roznice ale nie w przypadku normalnych fotek drukowanych w rozmiarze 10x15. Przynajmniej ja roznicy nie zauwazyłem a bawiłem sie tym porownaniem dosyc długo i w roznych warunkach. A co do ilosci fotek to jakim cudem zmiescisz na 128 MB (zapisując do pełna) zaledwie 100? Bo wiadomo ze waga pliku bywa rozna, wahając sie srednio w przedziale +/- 0,1 MB ale spokojnie na karte wchodzi 120. Nie pamiętam zebym zmiescił na karcie mniej a lubie wykorzystywac pojemnosc karty na maxa... Jesli zas stosuje format maksymalny ale 3:2 to fotek wchodziło nawet około 150.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ja jak wlaczam aparat z pusta karta to pisze 48 zdjec przy SHQ. Jak bedziesz robil max kolorowe fotki to beda mialy ok. 2MB jak zaczniesz robic tylko czarne tlo to bedzie mialo o wiele mniej miejsca. Tak czy owak ja tylko robie od pewnego czasu w SQH .... wiec wiem ile moge wmiescic.
    A co do tego czy widac pogorszenie to zrob sobie zdjecie jakiegos krajobrazu i zobacz np. na konary drzew itp. Pewnie na 10x15 w wiekszosci przypadkow tego nie widac.
    Dobra spox... chyba odbieglismy nie co od tematu topica!
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    masz racje, nie ma sensu sie spierac o 10 fotek w lewo czy prawo. Kazdy ma swoje doswiadczenia a w to co pisze aparat na początku nie wierz za bardzo bo on tylko aproksymuje pozostałe wolne miejsce... wg zadanego algorytmu w którym zakłada sie taka samą wagę kazdej fotki dla danej rozdzielczosci/trybu Pzdr.