Witam serdecznie wszystkich Klubowiczów. Proszę o podzielenie sie wiedzą na temat aparatu Olympus Om-1. Moja wiedza kończy sie na cyfrówkach niestety a ten aparat wpadł mi ostatnio w ręce tylko co dalej...![]()
Pozdrawiam
Witam serdecznie wszystkich Klubowiczów. Proszę o podzielenie sie wiedzą na temat aparatu Olympus Om-1. Moja wiedza kończy sie na cyfrówkach niestety a ten aparat wpadł mi ostatnio w ręce tylko co dalej...![]()
Pozdrawiam
Tylko się cieszyć i kupić film. Informacje o tym aparacie znajdziesz na przykład tu.
Pzdr
Ukłony za odnośnik.
Dziękuję.
Witam ponownie! Udałam sie dziś do Pana Magika od aparatów i stwierdził brak mgielnika (może przekęciłam nazwę, ale mówił, że bez tego nie da się ustawić ostrości) niestety nie był mi w stanie pomóc na dzień dzisiejszy. Czy znacie może jakieś źródła, które serwują takie elementy? bez tego ani rusz. Jedyne co wiem, to, że musi być akurat od tego modelu od innego Om'a (chyba 10) nie pasowało.
Pozdrawiam.
O zbawco! Dziękuję! Za oknem pochmuro i mi mózg przymliło chybaTak, tak właśnie tak Matówka!
Jaka piękna nazwa " MGIELNIK" zamiast "matówka" --Popłakałem się ze śmiechu , ale postaram się to zapamiętać i używać zastępczo !!!(zmatowione--zamglone --tak skojarzyć mogła tylko kobieta)
--------
Reputacja plus![]()
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 11.05.09 o 21:16
Czy przypadkiem OM-1 nie miał wymiennych mgielników? Poszukaj na allegro, pod hasłem "matówka OM" (nie każdy jeszcze zna określenie mgielnik).
No panowie... bez mi tutaj szyderstwa proszę, w pierś się biję za tą zniewagę Matówki
Nie, że sie tłumaczę, ale to pierwsze moje podrygi Aparatowe.
Mgielniki w lustrzankach są z tworzywa, które da się piłować (obrabiać), więc dobry fachowiec dopasuje z innego modelu ewentualnie![]()