Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Olympus Om-1

Awatar Martta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus Om-1

Witam serdecznie wszystkich Klubowiczów. Proszę o podzielenie sie wiedzą na temat aparatu Olympus Om-1. Moja wiedza kończy sie na cyfrówkach niestety a ten aparat wpadł mi ostatnio w ręce tylko co dalej...

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Tylko się cieszyć i kupić film. Informacje o tym aparacie znajdziesz na przykład tu.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Awatar Martta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ukłony za odnośnik.
    Dziękuję.

Awatar Martta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam ponownie! Udałam sie dziś do Pana Magika od aparatów i stwierdził brak mgielnika (może przekęciłam nazwę, ale mówił, że bez tego nie da się ustawić ostrości) niestety nie był mi w stanie pomóc na dzień dzisiejszy. Czy znacie może jakieś źródła, które serwują takie elementy? bez tego ani rusz . Jedyne co wiem, to, że musi być akurat od tego modelu od innego Om'a (chyba 10) nie pasowało.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Martta Zobacz posta
    Witam ponownie! Udałam sie dziś do Pana Magika od aparatów i stwierdził brak mgielnika (może przekęciłam nazwę, ale mówił, że bez tego nie da się ustawić ostrości) niestety nie był mi w stanie pomóc na dzień dzisiejszy. Czy znacie może jakieś źródła, które serwują takie elementy? bez tego ani rusz . Jedyne co wiem, to, że musi być akurat od tego modelu od innego Om'a (chyba 10) nie pasowało.
    Pozdrawiam.
    Chyba przekrecilas te nazwe. Moze Ci chodzi o matowke z klinem ??
    Czesc.Ch.

Awatar Martta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    O zbawco! Dziękuję! Za oknem pochmuro i mi mózg przymliło chyba Tak, tak właśnie tak Matówka!

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Jaka piękna nazwa " MGIELNIK" zamiast "matówka" --Popłakałem się ze śmiechu , ale postaram się to zapamiętać i używać zastępczo !!! (zmatowione--zamglone --tak skojarzyć mogła tylko kobieta)
    --------
    Reputacja plus
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 11.05.09 o 21:16

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Czy przypadkiem OM-1 nie miał wymiennych mgielników? Poszukaj na allegro, pod hasłem "matówka OM" (nie każdy jeszcze zna określenie mgielnik).

Awatar Martta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No panowie... bez mi tutaj szyderstwa proszę , w pierś się biję za tą zniewagę Matówki Nie, że sie tłumaczę, ale to pierwsze moje podrygi Aparatowe.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Mgielniki w lustrzankach są z tworzywa, które da się piłować (obrabiać), więc dobry fachowiec dopasuje z innego modelu ewentualnie

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów