Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 3 zdjęcia kamienic wrocławskich

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

3 zdjęcia kamienic wrocławskich

Witam dzisiaj rano pisałem posta, ale został przeniesiony do śmietnika(tytuł?), jutro mam zanieść zdjęcie na konkurs : wrocławskie kamienice. Mam kilka pytań:
    1. Jak prostować kadr w programie photofiltre? Jeśli się nie da to proszę polecić mi jakiś prosty program do edycji dostępny w internecie za darmo.
    2. Jeśli zdjęcia chcę wywołać w rozmiarze 18x24 to do jakiej rozdzielczości mam zmniejszyć zdjęcie na komputerze(oryginał 3264x2448 pixeli) czy po prostu nic nie robić i zajmą się tym w punkcie gdzie będę wywoływał zdjęcia?
    3. Rano prezentowałem jedno ze zdjęć ale znalazło poparcia więc prezentuję trzy nowe propozycje(bez edycji) mam nadzieję że pomożecie mi wybrać dwa z nich.

kowalikster
    Gość
    Jak dla mnie nie widzę wygranej w tym konkursie tymi zdjęciami.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zapomniałem dodać : to jest konkurs szkolny, o którym dowiedziałem się wczoraj i wczoraj wykonałem zdjęcia a prace mam zdać na jutro. Gdybym miał więcej czasu i była lepsza pogoda to na pewno lepsze zdjęcia bym zrobił i przede wszystkim z pomysłem. Ale postanowiłem wziąć udział ponieważ sam udział w nim gwarantuje podwyższenie oceny końcowej z plastyki.
    PS proszę was o pomoc bo nie chcę się skompromitować.
    PS2 Proszę was jeśli możecie dajcie mi odpowiedź na pytania z mojego pierwszego postu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    1. nie znam programu. W PS masz kilka opcji do wyboru ale to duży i płatny program. Zaznacz wszystko - przekształć - i dalej zniekształć lub perspektywa itd....Druga opcja to filtr - korekcja obiektywu. Ale na tych fotach niewiele poprawisz...Mały darmowy programik z taką opcją korekty...hmmmm...ja nie znam. Gimp zapewne, ale mały nie jest, za to darmowy.
    2. Lepiej zawsze samemu dokadrować lub powiedz w labie żeby to zrobili z głową

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czyli jeśli mam rozdzielczość w oryginale taką jak podałem w pierwszym poście to do jakiej rozdzielczości to zmniejszyć w pixelach ? I co to znaczy 18x24 bo chyba nie pixele? proszę o szybką odpowiedz bo zaraz muszę to obrobić i lecieć wywołać.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    http://www.poradykomputerowe.pl/pora...ciach-214.html

18x24 cm
    rozdzielczość powinna byc 300DPI (pikseli na cal)
    1 cal = 2.54 cm
    przelicz

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    szczerze to nie kumam co mam przeliczyć przepraszam za moją nie wiedze
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    znalazłem, dzięki
    Ostatnio edytowane przez jackal93 ; 6.05.09 o 16:26 Powód: Automatyczne scalenie postów