A mnie tak. To jak cofnięcie się do "złotej epoki" Zbyszka Cybulskiego, na kilometrach celuloidu.
Popatrz: i okularki 1964-70 i poza i spojrzenie, pozornie lekko znudzone, brakuje tylko szalika i kurtki z postawionym
kołnierzem.Świetne.
A mnie tak. To jak cofnięcie się do "złotej epoki" Zbyszka Cybulskiego, na kilometrach celuloidu.
Popatrz: i okularki 1964-70 i poza i spojrzenie, pozornie lekko znudzone, brakuje tylko szalika i kurtki z postawionym
kołnierzem.Świetne.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Polski james Dean, fajnie skojażyłeś Saboorku. Fotka kolegi coś ma.![]()
Zestawienie ciasnego kadrowania, asymetrycznego uchylenia oczu (powiek) modela i bezsensownie pofałdowanej jego koszuli ze zdjęciem Cybulskiego jest moim zdaniem niestosowne Panie Saboor.
Pozostaję przy swojej opinii Panie Biker.
Diabeł jak zwykle pogrzebany jest w szczególe.
A na 217 brakuje mi dbałości o szczegół.
Pozdrawiam Autorkę.
AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 1.05.13 o 15:15
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A pozostań sobie apz-cie, ja to uszanuję. A szczegóły???
Nie tylko z nich składa się obraz który ogladamy.
Może czasem warto popatrzeć inaczej.
Ja nic nie kwestionuję, piszę raczej o małej wesrsji kompromisu przy komponowaniu obrazu. To wcale nie musi być sprzeczne z tzw. estetyką. O nią dbać warto.![]()
Estetyka nie jest tak zwana drogi Bikerze. Jest jednym z fundamentów mojej cywilizacji.
Nie widzę Twoich przeprosin - Nataszach jest kobietą od samego urodzenia a już na pewno od maja 2009r.
"To wcale nie wymagało wielkiego charakteru
nasza odmowa niezgoda i upór
mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia"
Ostatnio edytowane przez apz ; 1.05.13 o 15:41
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Andrzeju a pocóż tu łapać za słowa, skoro ja i tak wiem o co chodzi. I w niczym nie zamierzam tu dotykać autorki. A spór, nie ma sporu, może tylko język jest inny, żeby wśród focących tylko takie spory były.
I pozdrowerki dla autorki i Was
P.s. Przepraszam się koleżance należy, za kolegę![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 1.05.13 o 17:36
Z tą koszuliną, a w zasadzie z jej pofałdowaniem, toś mnie Pan zaskoczył. Skupiając całą swoją uwagę na tym, by w tle nie zaistniał nieproszony bałagan, ale i żeby na pierwszym planie okulary skupiły wzrok widza, ułożenie koszulki wydało mi się rzeczą zupełnie nieistotną. Przecież to nie jest zdjęcie w stylu fashion, gdzie za pomocą kilku suwaków nie tylko prasujemy modelce spodnie czy dopasowujemy sandałki o pięć rozmiarów za duże do jej filigranowej stopy niczym u Kopciuszka, ale portret. A portret - w moim mniemaniu - to przede wszystkim twarz i brak pijanego bohatera drugiego planuPozdrawiam serdecznie i dziękuję za wpisy.
PS. A Cybulskiego uwielbiam, i dziękuję za niego, tak oto mam kolejną inspirację![]()
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach