Pierwsze niczym do mnie nie przemawia, ale 2 niby nic wielkiego ale mnie się podobaMożna było by obciąć trochę prawej (patrz PD)
3 nie podejrzewał bym że to fragment drzwi
![]()
Pierwsze niczym do mnie nie przemawia, ale 2 niby nic wielkiego ale mnie się podobaMożna było by obciąć trochę prawej (patrz PD)
3 nie podejrzewał bym że to fragment drzwi
![]()
Szukasz kształtów, linii- geometria Cię wciąga
Pierwsze dwa (91 i 92) fajne![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki za wpisy.
91 - to fragment masztu, a w zasadzie jego podstawa na którym powiewa czeska flaga.
92 - szklane drzwi prowadzące do kancelarii prezydenta.
@ Kasprzyk - cieszę się że spodobała Ci się ostatnia wrzuta
@ Forever_k3w - faktycznie, przeoczyłam ten narożnik
@ Helmuth - oj wciąga, wciąga i nadal zawzięcie szukam![]()
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
94. Razi mnie ten przepał.
95. Ciekawe stare okno ale krzywe
96. Fajny "grill"Msz można by było obciąć z dołu trochu i odrobinkę z góry(moimi oczyma
)
Ja zwykle prostuję do pionu. Staram się w środku kadru znaleźć pionowy element, linię itp. Pion na brzegach kadru, mogą się "walić". Zawsze, niezależnie od rodzaju zdjęcia, staram się znaleźć jakieś odniesienie do pionu. Poziom na drugim miejscu.
Chyba, że jest to zdjęcie na którym ważne jest i to, i to. Wtedy staram się prostować perspektywę
Nie wiem, czy dobrze odczytałem Twoje wahania ale pozwoliłem sobie posłużyć się przykładem zdjęcia 95:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
95i 96 bardzo fajne, z naciskiem na 96![]()
SP-565, Rebel T3
http://www.vitoos.blox.pl
Myślę tak samo. Więcej trójzęba(?), coś jak tu
Coś w ten deseń helmuth![]()
Cześć Nataszach'o,
91. Ciekawe, 'złotość', linia gięta i te nity/ćwieki - naprawdę ciekawy i nietuzinkowy detal. Chyba zabrakło rozpiętości tonalnej - bo przepał duży.
92. Też ciekaweŁadnie wypatrzyłaś, a ciekawi mnie, jak by wyszło z filtrem polaryzacyjnym...
93. Jeśli nie mylę miejsc, to na katedrze z boku jest fajna krata wejściowa z przedstawionymi zawodami - tam możesz poszaleć, czasem ustawienie aparatu zmienia sens przedstawionych tam rzeźbJeśli zaś mam się odnieść to tego fragmentu drzwi - to taki jest pospolity niestety - było np. zajrzeć kardynałowi (?) do czapki...
94. nie przypadło mi do gustu.
95. jest temat, a w szerszym kontekście? (Helmuth, to co robisz ze zdjęciami jest pozytywnie przerażające)
96. Dobra fota, zaś Helmuth załączonym przykładem pokazał jedną z możliwości ulepszenia. Dodatkowo dodam, że ujęcie z dołu/góry - wraz z perspektywą większego kawałka maski mógłby być również ciekawe.
Nataszo Karolino, widzę, że temat 'detal praski' Ci się spodobałi coraz lepiej się w nim czujesz. Fajnie
- raz jeszcze zachęcam do zmiany perspektywy patrzenia. Jeśli zauważysz coś ciekawego - to zrezygnuj z oczywistego kadru, i podskocz, usiądź, 'gibnij się' w prawo/lewo, podrzuć aparat, odejdź daleko i zoomuj, podejdź blisko i uwiecznij szeroko...
uff. Powodzenia![]()