Pozwoliłem sobie przedstawić swoją wizję Twoich poprzednich ujęć a co do ostatnich to aż się proszą o długi czas żeby bajkowo rozmyć wodę.
Pozwoliłem sobie przedstawić swoją wizję Twoich poprzednich ujęć a co do ostatnich to aż się proszą o długi czas żeby bajkowo rozmyć wodę.
E-520 i inne foto szpeje
Dzięki za wpisy
MartinP - no no, powiem Ci że "chłodnia" w Twoim wykonaniu powala, to naprawdę moja fotka?
Pozdrawiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Ciekawie wygląda to nowe oblicze chłodni.
Szkoda, że w Zakopanem nie miałaś lepszego światła ani śniegu... Aż żal patrzeć na tę zimową, burą zieleń... Brrr... Ewidentnie pogoda zepsuła zabawę. Imho najbardziej udana fota z wrzuty zakopiańskiej to 88.
“A negative judgment gives you more satisfaction than praise, provided it smacks of jealousy.” (Jean Baudrillard) <:
1 blee![]()
2 nawet nawet szkoda że woda "zmrożona" trochęLepiej dłuższym czasem to zaatakować
3 drzewko się wpycha z prawej![]()
Cześć Nataszach'o,
Miło mi niezmiernie, że podjęłaś się próby i fotografujesz detal.
Do tych też zdjęć się odniosę:
80 i 81 - nie przepadam za kolorowankami (80), ale w zestawieniu z klamką- tworzy miły dyptyk - gdyż 82 odbiega już od całości - jakże czerwonej, w dodatku ta lampa(?) została sfocona tak 'prozaicznie' - mogłabyś spróbować od dołu np., pokombinować nieco.
83 - ni się podoba, lubię czystą formę.
84 - nie było sposobu, żeby przedstawić to symetrycznie, trzeba było zrezygnować - przez wzgląd na tło - spróbuj umieścić jedną Gwiazdę Dawida i zapięcie na bramie w mocnych punktach.
85 - Bardzo fajne, proste w formie, i do tego ta zieleń w rogu.
Oczywiście, kolorystyka szara i bura, ale taka widocznie jest Praga w okresie jesieni/zimy
Schody 86 - jeszcze do zdobycia, zaś co do 87-89 to 88 ma całkiem fajną kompozycję, ale całość wrzuty nie jest zbyt ciekawa.
Detal praski - liczę na kontynuację, z podejściem niekonwencjonalnym - nie jak dowolny turysta, podchodzący z aparatem 'na wprost' do obiektu, ale może jak turysta po kilku Gambrinusach, lub turysta na kolanach... Trzeba próbować - szukać innej perspektywy - a ja zaś z chęcią popodziwiam później efekty.
pozdrawiam,
Witam,
Dziękuję za wszystkie wpisy, komentarze i porady
Dorzucam jeszcze jedno, ostatnie z Zakopiańskiej serii - nie wiem czemu nie mogłam go załadować wczoraj
@svantetic - no niestety pogoda pod psem.
@Forever_k3w - blee? :P najlepszy komentarz jaki w życiu dostałam.
@JacekO - owszem, zabawa przednia
@Sawa- obiecuję że jak tylko znajdę dłuższą chwilkę, przeczytam Twój wpis jeszcze raz, uważniej i dokładniej
90
Ostatnio edytowane przez nataszach ; 29.12.09 o 09:56
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Przydałby się dłuższy czas naświetlania - strumień wyglądałby bardziej "dynamicznie". W tym Olku chyba masz (a jak pamiętam z macania, to był) tryb M? Ewentualnie poczytaj np. to.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Pozdrawiam, Nataszach
nie jestem wielbicielem tego typu fotek mimo to pierwsze z naciskiem na drugie całkiem fajne.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300