No helmuth znowu uratował jakieś zdjęcie![]()
No helmuth znowu uratował jakieś zdjęcie![]()
74. - bardzo lubię takie zdjęcia. To z cmentarza też bardzo mi się podobaPozdrawiam serdecznie
![]()
helmuth - dziękuję bardzo! Jak Ty to robisz, co?Fajowe, o wiele lepsze! No nie mogę wyjść z podziwu! Dziękuję bardzo
A zdradzisz mi swój sekret jak tego dokonałeś?
Forever_k3w, JacekO - noooooo..... bez niego to forum nie mogłoby istnieć! Fajnie, że mamy kogoś do kogo można się zwrócić o pomoc czy poradę
fotoamator2891 - dzięki za komentarz, cieszę się że spodobały Ci się moje zdjęcia
Jeszcze raz dziękuję za pomoc!
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Nie pamiętam
Nie prowadzę szczegółowego dziennika, "zdradzę" więc tyle ile sobie przypominam
1. zmieniłem kadr
2. rozciągnąłem histogram (podniosłem granicę cienia- lewy suwak w prawo)
3. rozjaśniłem (zwiększyłem gamma)
4. odszumiłem
5. zduplikowałem warstwę, przy pomocy maski (gradient) ściemniłem niebo
Na koniec chyba wyostrzyłem(wszystko w Gimp-ie)
Opis, może nie jest zbyt precyzyjny ale nie pamiętam szczegółów. Nie mam jednej recepty, każde zdjęcie "traktuję" indywidualnie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Helmuth nie badz taki skromny, bo pomysle ze to koketeria![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Bardzo ładne kolory na zdjeciach z cmentarza.Fotki pomimo niedostatków maja klimat.
Witam- tym razem w Twoim wątku
Przejrzałem z zapartym tchem calutki wątek i powiem Ci - masz oko, ale uczysz się tak jak i jaZ fotek, które bardziej przykuły moją uwagę, to zdjęcia Praskich bram i okien, z klamką na czele
![]()
Co do ostatnich fotek z cmentarza - tak sobie myślę - czy im nie brakuje mniejszej głębii ostrości? Może gdyby użyc małej przysłony udałoby się wyodrębnić szczegóły na które chciałaś zwrócić uwagę z rozpraszającego tła...
Pozdrawiam
PS Więcej odwagi z galerią - ja tam bym na Twoim miejscu zabłysnął już paroma fotkami![]()
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
Hmm. Jako pierwsze to bym wstawił Twoją słynną już chyba klamkę (61.) skadrowaną jak zaproponował Iszi. (nawet może coś jeszcze by się dało poprawic w jakims progr. graficznym?... No nie wiem...)
4- wydaje mi sie że inne kadrowanie mogloby wiele zdzialac, 31 (choć tu coś z kolorami mi sie nie podoba, jakoś dziwnie), 39, 47, 48,50... Któreś na pewno można by wybrać
Aa No i może jeszcze ten zegar z początku - też go w sumie można wziąć pod uwagę...
Zobacz co da sie zrobić z fotkami z cmentarza bawiąc się tylko i wyłącznie rozmyciem: (taki przykład na szybko i mało dokładnie)