Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 91

Wątek: nowe obiektywy Olympusa

| OlyJedi Awatar lcf
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Ceny obiektywów nie lecą w dół tak szybko jak puszek, więc jeśli wymarzone ZD się pojawi, to jedyne na co będę czekał, to na wyniki jakichś testów i trochę sampli .
    OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
    flickr: lcf80

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    mateuss--> a co to ma do problemu kolegi? o.O

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Odwracając sytuację - w systemie powinny być tylko te obiektywy, które zechce kupić Mateuss?

Oczywiście, ja nie kupie sobie obiektywu za 10 kPLN. Przynajmniej na razie. Powiem więcej- Olympus nie liczy, ze sprzeda ich tyle, co np 14-54.
    Ale ci, dla których aparat jest narzędziem pracy- być może kupią. Jeśli taki obiektyw bedzie im potrzebny.
    Oprócz ceny i jakości, są jeszcze inne atrybuty obiektywu. Np rozmiar i waga.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Awatar sickside
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Bodzip nie uczynili bo u nich problem nie jest tak powszechny.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Plotki mówią o stałkach 14, 25, 35 i 100. Minimalna przesłona nieznana, pewnie f2 (ale 25mm f2 byłoby bez sensu - za blisko pancake'a). Oczywiście to tylko plotka z (nie)sławnego 43rumors.
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Tak, ale z moich informacji wynika, że setka może być jedynym nowym obiektywem dla dużego 4/3 w tym roku.

W tym roku będzie królowało Micro. Szkła, oldschool'owe małe korpusy, wiele orgazmów przeleje się przez OC
    Tyle w temacie nowy obiektywów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Niech to Micro już wyjdzie, żeby tanieć mogło

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    "celność" Sigmy 1.4 mialem okazję przećwiczyć w lutym, dokonałem zakupu i zaraz przystąpiłem do testów, ostrość "w punkt" była tylko dla większych i kontrastowych elementów, inaczej za każdym razem musiałem dokręcać ręcznie, dla odległości większej
    od 2-3m gubił się zupełnie, wymieniłem na kolejny egzemplarz, efekt dokładnie taki sam, obiektyw na statywie, na przeciwko gazeta, odległość ok 1,5-2 m, ostrość była prawidłowa tylko dla grubszej czcionki, tytułów, podobnie na dworze, w dzień, znowu odległość większa niż 2-3m była nie do pokonania. Podpięty miałem do mojego E3, żaden Zuiko nie ma z tym korpusem kłopotów, tylko Sigma. Wymieniłem na Zuiko 9-18, jestem zadowolony. Być może moje egzemlarze Sigmy były felerne, ale czemu dwa pod rząd, trudno uwierzyć w przypadek.
    jest dobrze

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    przestaw sobie punkt AF z jednego na jeden + otaczające, powinno to sporo poprawić.

W E300 z tą sigmą nie mam w ogóle problemów, w E3 były dopóki był ustawiony pojedynczy punkt AF.

darkelf
    Gość
    Skoro mowisz o AF - w E-520 mam trzy punkty AF, ale używam zawsze tylko jednego, środkowego. Wiem, że inne lustrzanki mają tych punktów bardzo dużo, ale ja nawet nie wiem po co są trzy, co mi da gdy mam trzy i AF trafia w jakiś boczny?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    nie wyczułeś szkła ? Ja się nauczyłem używać Sigmy, to nie jest Zuiko i to się czuje. Choć 14-54 też zalicza sporo pomyłek. Poza tym po co moje oko ? Potrafię ocenić w wizjerze czy trafione czy nie, jesli nie to wciskam znów spust do połowy.