Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 144

Wątek: Komentowanie wg (wpisz swój nick jeśli Ciebie dotyczy)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    nie... mariush chyba nie miał na myśli osób, które SPECJALNIE wytykają błedy, zeby dowalić...

on miał na mysli, ludzi, którzy naprawdę widzą tam błędy.
    Dokładnie - tak jak pisze grizz.
    (choć często mam wrażenie, że jedno = drugiemu)

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Możesz robić co chcesz, ale jeśli skupiasz sie wyłącznie na podręcznikowych zasadach to nie zobaczysz nic poza nimi (i twoje życie będzie uboższe dzięki temu niestety). Jeśli tak chcesz - twoja sprawa, wolna wola obowiązuje

NO WŁAŚNIE... moja sprawa (tj spraw każdego oceniającego)

Cieszę, ze się zgodzilismy
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    marius- WIELKI MORALIZATOR

LOL, LOL, LOL, LOL
    Jestem febrą tego forum i jestem z tego dumny!

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Jestem febrą tego forum i jestem z tego dumny!
    Zara zara, febra to je żółta

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Zara zara, febra to je żółta
    czyli to Ty :P

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Talking

napiszę komentarz do tego pod spodem:
    straszny bałagan w kadrze. ten w czerwonym na środku macha jakimś proprczykiem z krzyżykiem. To jego proportyczyk czy nie jego? Ten w białym po prawej też jakiś "nie tego" - starsznie nadęty. Ogólnie chaos, chaos i jeszcze raz chaos, nie ma na czym się skupić, nie wiadomo o co chodzi!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	matejko.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	43,1 KB
ID:	16048  
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

diabolique
    Gość

Centralny kadr, strasznie sztuczna poza. Myślę, że powinieneś pomyśleć nad rozweseleniem modelki. Tutaj typowo polski uśmiech (bez zębów) raczej nie zachwyca.
    Widać, że tutek Eddiego o wygładzaniu cery przydaje się forumowiczom! Warto jednak rozjaśnić odrobinę białka, żeby tchnąć trochę życia w tę fotkę.
    Gdybyś zastosował większą dziurę pięknie rozmyte tło nie odciągałoby uwagi od modelki. Ewentualnie podpytaj dr_feelgooda i zrób jakieś odjechane surrealistyczne tło.
    Panuj również nad detalami. Ta opaska na czole wygląda jak blizna po trepanacji czaszki!
    W sumie 1 - widać, że nie pstryk, ale jeszcze trochę musisz panować nad sceną. Zeknij na foty willowa, gdzie dziewczyny są ponętne i sexy!

PS. No i jednak te olki szumią, oj szumią...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    To ktore swieta wazniejsze?Swieto zimy czy swieto wiosny?
    Moze niech jakis uznany fotografik sie wypowie na ten temat,taki moze co jakies osiagniecia ma,wystawy jego znane w kraju,a moze i za granica-nie takie w promieniu 10 km od miejsca gdzie mieszka.Taki,co jakies publikacje uczynil na temat fotografi.Chetnie poczytam.Ja zdania nie zabiore bo sie nie znam i ponad poziom dziesieciolatka nie wyszedlem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Panowie każdy wstawiając na forum publicznym fotografie jest narażony na krytykę. Krytyka może wynikać z najróżniejszych pobudek nawet zazdrości, zawiści itp. Co do pokazanych zdjęć autor świadomie łamie pewne reguły. Jednak by łamać reguły trzeba mieć odpowiedni warsztat.

Uwagi dot oceniania na forum. Nie mamy określonego zera czyli zdjęcia dobrego poprawnego technicznie z odpowiednią ekspozycją. Dla większości zerem są 4 gwiazdki dla kasprzyka 3 dla mariusha 2, stąd mogą się rodzić animozje.

Co do przekazu zdjęć nie można narzucać większości że Słowacki wielkim poetą był. Nie krytykujmy kogoś że czyjeś prace mu się nie podobają.

Diabolique - czy naprawdę obraz Ciebie tak bardzo zachwyca czy raczej oceniasz go jako kanon o niewyobrażalnej wartości?

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że mnie nie zjecie, ale napiszę to jeszcz raz wielkimi litarami:

W WĄTKU NIE CHODZI O SPOSÓB KRYTYKOWANIA, ALE O SPOSÓB POSTRZEGANIA FOTOGRAFII!!!

Krytyka/komentarz jest tylko wypadkową tego pierwszego.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów