Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: pasek do aparatu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Hmm ten aircell wygląda zachęcająco... macie wersje profilowaną czy prostą?

Porównywaliście obie?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Hmm ten aircell wygląda zachęcająco... macie wersje profilowaną czy prostą?

Porównywaliście obie?
    Ja mam prostą, bo noszę aparat i na szyi i na ramieniu, przekładam na różne strony itp. więc profilowany chyba by miał tendencję do zsuwania się z ramienia.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    więc profilowany chyba by miał tendencję do zsuwania się z ramienia.
    Dokładnie o taką sytuacji mi chodzi. Czy profilowany nie zsuwa się z ramienia - bo wiem,z e nie wszystkie się zsuwają.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Dokładnie o taką sytuacji mi chodzi. Czy profilowany nie zsuwa się z ramienia - bo wiem,z e nie wszystkie się zsuwają.
    One mają od spodu te bąbelki i trzyma się to dość solidnie. Nigdy mi się z kurtki z ramienia nie zsunął, a jak pisałem zdarza mi się chodzić po kilka kilometrów.
    Profilowany mnie nie interesował bo jak noszę aparat na szyi, to szkłem do przodu, a jak na ramieniu to wyświetlaczem na zewnątrz, żeby obiektywem nie zawadzić o jakiś kant, ścianę czy przechodnia. Ale niektórzy noszą szkłem do zewnątrz i wtedy trzeba by się zastanowić jak układałby się profilowany pasek na ramieniu.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Ja też chcę kupić pasek. Nie oczekuję, że będzie szczególnie wygodny - unikam noszenia aparatu na szyi, zakładam zwykle do zmiany obiektywów itp. Chcę jednak żeby ten pasek można szybko i wygodnie wielokrotnie wypisać/wpinać - wkurza mnie przy fotografowaniu z żabiej perspektywy, że pasek od E-3 ląduje w kałuży, piasku czy błocie o ile go wielokrotnie nie owinę wokół ręki co wygodne nie jest.
    Rozumiem, że po wypięciu dużego paska można pozostałość spiąć na krótko i w ten sposób przenosić aparat i zawinąć to wokół dłoni dla zabezpieczenia go przed upadkiem?
    Czy te klamerki - szykbozłączki nie maja tendencji do rysowania aparatu, LCD w torbie/plecaku?
    Jakieś sugestie pod moje oczekiwania?
    Uprzedzam, że chcę pasek a nie hand strap...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Rozumiem, że po wypięciu dużego paska można pozostałość spiąć na krótko (...)
    Czy te klamerki - szykbozłączki nie maja tendencji do rysowania aparatu, LCD w torbie/plecaku?
    W aircell tak, można spiąć na 100%. Złączki są z mocnego, ale jednak plastiku, więc chyba nic nie rysują... Nie wiem na pewno, ja na LCD mam ochraniacz.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    paski aircell mam i do body i do statywu; do body profilowany - wygodnie na szyi i nie zjeżdża z ramienia; szybkozłączki są na tyle mocne, że nie mam obaw , że przez przypadek się odepnie, noszę body razem z paskiem zarówno w plecaku jak i torbie - rys nie zaobserwowałem( szybkozączki można zabezpieczyć po spięciu na krótko taka małą neoprenową "skarpetką" która jest w zestawie- na stałe na pasku)

Z czystm sumieniem mogę polecić oba paski ( neopren, a w zasadzie bąble które są na spodniej części paska skutecznie powstrzymują przed zsuwaniem się.

pozdrawiam

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zeman2 Zobacz posta
    szybkozączki można zabezpieczyć po spięciu na krótko taka małą neoprenową "skarpetką" która jest w zestawie- na stałe na pasku)
    dzięki, ułatwiacie mi wybór, repki dodane, jeszcze jedno pytanko - o tą "neoprenową skarpetkę" - ona jest dodawana tylko do profilowanej wersji pasków Aircell czy również do tej prostej Na zdjęciach w ofertach sklepów i na Allegro to jest tylko przy pasku profilowanym...
    Facebook

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    dzięki, ułatwiacie mi wybór, repki dodane, jeszcze jedno pytanko - o tą "neoprenową skarpetkę" - ona jest dodawana tylko do profilowanej wersji pasków Aircell czy również do tej prostej Na zdjęciach w ofertach sklepów i na Allegro to jest tylko przy pasku profilowanym...
    O własnie podbijam, bo tez mi się spodobał i się tylko nad wersją się zastanawiam.

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    jeszcze jedno pytanko - o tą "neoprenową skarpetkę" - ona jest dodawana tylko do profilowanej wersji pasków Aircell czy również do tej prostej
    Sam sobie ale dla potomności. Już wiem - zadałem pytanie sprzedającemu te paski. Pasek profilowany ma ową osłonkę, pasek prosty nie ma. Jak kupię któryś z nich opiszę doświadczenia.
    Facebook