Hmm ten aircell wygląda zachęcająco... macie wersje profilowaną czy prostą?
Porównywaliście obie?
Hmm ten aircell wygląda zachęcająco... macie wersje profilowaną czy prostą?
Porównywaliście obie?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
One mają od spodu te bąbelki i trzyma się to dość solidnie. Nigdy mi się z kurtki z ramienia nie zsunął, a jak pisałem zdarza mi się chodzić po kilka kilometrów.
Profilowany mnie nie interesował bo jak noszę aparat na szyi, to szkłem do przodu, a jak na ramieniu to wyświetlaczem na zewnątrz, żeby obiektywem nie zawadzić o jakiś kant, ścianę czy przechodnia. Ale niektórzy noszą szkłem do zewnątrz i wtedy trzeba by się zastanowić jak układałby się profilowany pasek na ramieniu.
Ja też chcę kupić pasek. Nie oczekuję, że będzie szczególnie wygodny - unikam noszenia aparatu na szyi, zakładam zwykle do zmiany obiektywów itp. Chcę jednak żeby ten pasek można szybko i wygodnie wielokrotnie wypisać/wpinać - wkurza mnie przy fotografowaniu z żabiej perspektywy, że pasek od E-3 ląduje w kałuży, piasku czy błocie o ile go wielokrotnie nie owinę wokół ręki co wygodne nie jest.
Rozumiem, że po wypięciu dużego paska można pozostałość spiąć na krótko i w ten sposób przenosić aparat i zawinąć to wokół dłoni dla zabezpieczenia go przed upadkiem?
Czy te klamerki - szykbozłączki nie maja tendencji do rysowania aparatu, LCD w torbie/plecaku?
Jakieś sugestie pod moje oczekiwania?
Uprzedzam, że chcę pasek a nie hand strap...
paski aircell mam i do body i do statywu; do body profilowany - wygodnie na szyi i nie zjeżdża z ramienia; szybkozłączki są na tyle mocne, że nie mam obaw , że przez przypadek się odepnie, noszę body razem z paskiem zarówno w plecaku jak i torbie - rys nie zaobserwowałem( szybkozączki można zabezpieczyć po spięciu na krótko taka małą neoprenową "skarpetką" która jest w zestawie- na stałe na pasku)
Z czystm sumieniem mogę polecić oba paski ( neopren, a w zasadzie bąble które są na spodniej części paska skutecznie powstrzymują przed zsuwaniem się.
pozdrawiam