Na pewno masz rację. Jednak naturę prawie zawsze się lekko poprawia. Zestaw naturę z efektem i porównaj.
Na pewno masz rację. Jednak naturę prawie zawsze się lekko poprawia. Zestaw naturę z efektem i porównaj.
pozdrawiam Wiejo
Masz na mysli coś takiego?
Tak. Chodziło mi tylko o lekkie zatuszowanie niedoskonałości cery a nie zrobienie mocnego glamur. Najbardziej domagają się tego zdjęcia 12, 13, 14 gdzie twarz jest dość mocno zbliżona.
pozdrawiam Wiejo
Tzn to co zrobiłem to mocne glamur?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Mógłbym Cię prosić o jedną przeróbkę, tzn jednego z tych zdjęć tak jak być powinno. Czytam poradnik na Olympusie i robie na rozmyciu Gaussowskim, jednak efekt jest taki że tak jak by traci na ostrości zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez Qben ; 30.04.09 o 21:23 Powód: Automatyczne scalenie postów
Mógłbyś po krótce opisać jak uzyskałeś tak wygładzoną skórę? Widze lekkie deformację twarzy, jednak chciałbym Cie spytać przede wszystkim o cerę, jak wykorygowałeś do tego stopnia, bo wygląda na prawdę ładnie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Chociaz wydaje mi się troche przesadzone.. za bardzo glamur..
Ostatnio edytowane przez Qben ; 30.04.09 o 21:50 Powód: Automatyczne scalenie postów
Rzeczywiście w poprzednim zdjęciu wykonałem () małą korektę twarzy. W tej wersji tylko wygładzenie skóry, błyszczące oczy i jaśniejsze zęby.
Jestem strasznie leniwy więc używam tego - sznurek:
http://www.portraitprofessional.com/
cena jest znośna a osoby którym pokażesz ich "nowe oblicza" będą Ci dozgonnie wdzięczne.
PS Teraz powinno się podobać też i modelce. Bo któż z Nas nie chce być piękny, młody etc...![]()
Ostatnio edytowane przez manol ; 30.04.09 o 21:54
Cena to 70 dolarów, tak?
Cytat z strony (minutę temu):
SPECIAL OFFER EXTENDED UNTIL FRIDAY, MAY 1!
Regular price: £39.95
For a limited time, Portrait Professional version 8 is just:
£34.95!
Now also includes FREE UPGRADE to version 9 when this is available!
Koniec cytatu.
Powodzenia!
...może wpierw spróbuj wersji TRIAL? Poznasz możliwości programu i wtedy zdecydujesz - taka wolna myśl w głowie mi się ulęgła![]()
Ostatnio edytowane przez manol ; 30.04.09 o 22:08
Tak na bardzo szybko i bez zawiłości. Korzystam z programu PSP XI i do pracy narzedzie wygładzania cery 40%, korektor skaz, zamiana obiektów. To na zduplikowanej warstwie na której gumką dla poprawy ostrości / powrót do orginału/ wymazałem brwi i oczy. Spłaszczenie, wykadrowanie, narzędzie kosmetyka wybielenie ząbków i gotowe. Załączony efekt prosze potraktować tylko poglądowo.
pozdrawiam Wiejo