Strona 68 z 80 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 791

Wątek: Robert1088 - fotografie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Odp: Robert1088 - fotografie

Bardzo fajnie przedstawione zabawy w rekonstrukcje. Chociaż strzelec na drugim powinien wiedzieć, że stena nie trzymało się za magazynek tylko za osłonę lufy. Natomiast przy pierwszym mam skojarzenia z okładką pudełka żołnierzyków z Airfixa - to było baaardzo dawno temu
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

ravbog - jeżeli masz takie skojarzenia przywołujące wspomnienia, to fajnie tak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Pewnie, że fajnie cofnęło mnie do wspomnień sprzed 35 lat i to jest naprawdę fajne uczucie. Dziękuję za "otwarcie klapki" w mózgu
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Jak zwykle fajne. Paczatek mocniejszy. Akcja prosila sie o niepogode i tryskajaca ziemie
    Czekam na wiecej.

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Wszystko jest na swoim miejscu: i obróbka, i kadry, i konstiumy, i gra aktorska... Moim zdaniem to najlepsze zdjęcia tego typu, jakie się tu pojawiają. Myślę, że powinieneś jeszcze bardziej iść w tę specjalizację, bo dobrze Ci to wychodzi
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Świetna seria, ta i wcześniejsza z paniami.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Świetna wrzutka, podoba się i to bardzo , zresztą poprzednie też fajnie się oglądało
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar lcf
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

444 i 451 bardzo fajne z ostatniej wrzuty - najbardziej realistyczne .
    OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
    flickr: lcf80

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Przejdźmy do meritum.
    Fajnie przeczytać taką dogłębną opinię i analizę w temacie minireportażu. Dzięki Diabolique! Zdjęcia nie moje, ale wiedzę czerpać warto również z cudzych .

W temacie kółka szachowego - co mnie zainteresowało to fakt, że jest fotoopowieść, która niepotrzebuje dodatkowych słów, i mnie zaciekawiła.
    Z pewnością można podejść tak jak diabolique, czyli skupiając się na tym, co faktycznie ważne, ja przeglądając całość i nie pomijając zbędnych w opowieści zdjęć, miałem uśmiech na twarzy.
    01. - otwarcie
    02. - młode dzieciaki w 'poważnym, intelektualnym' sporcie, ta zapraszająca do 'ruchu' dłoń i ta torebka z misiem - po prostu mnie urzekła
    03. - fakt, ze kadr malo udany, ale treści nie zabrakło - i te dwie pięści, i akcja - zero grawitacji ! - a pamiętajmy, że to przecież szachy.
    04. - chlopiec 'głowiący' się nad szachami - sam w sobie stanowi opowieść, jeszcze z tym napisem - "mam własne zdanie" - które jakże trudno mu wyrazić w danym momencie gry
    05. - szachy szachami, a dzieci się nudzą - czysta, niezmanipulowana prawda - nie wszyscy zostaną mistrzami szachowymi, niektórzy po prostu są standardowymi dziećmi, których uwaga potrafi się tylko w ograniczonym fragmencie czasu skupić na jednej czynności. Na pewno brak tego zdjęcia w zestawieniu zmieniłby narrację - na 'tylko szachową', ale czy z nim nie jest 'prawdziwiej'?
    06. - Fajne, wieloplanowe, esencja tego, co się dzieje na kółku szachowym.
    07. - tu podobnie, ale widać też, że na kółu szachowym są też seniorzy - czy jako pomoc dydaktyczna, czy gracze, trudno zwyrokować, ale w treści jest również, że nie wszyscy śledzą rozgrywkę szkoleniową, po prostu odwórceni zajmują się swoimi sprawami.
    Fajne to kółko szachowe

Cytat Zamieszczone przez robert1088 Zobacz posta
    Sezon na rekonstrukcje otwarty.
    Żmigród 2014 żeńska obsada
    na pierwszy rzut oka moje skojarzenie pobiegło do muzycznego projektu "Panny Wyklęte"
    440 01 - bardzo urokliwe, światło mi bardzo pasuje, kolorystyka - i ten pistolet który nadaje dodatkowego charakteru, sznytu tej fotografi - wielkie brawa!!
    441 02 - piękna stylizacja, choć może światło trochę zbyt płaskie, ta chustka na głowie kieruje bardziej w strone pinup girl jak wojennych panien. Przyjemne w odbiorze.
    442 03 - stylizacja, uśmiech - bardzo fajne. Co mi doskiwera - to że takie trochę ślubne w wyrazie. Ale śliczne.
    443 04 - fajne, pod światło, pani 'świadoma' swojej mocy, ładnie to zagrało z tą łuną, i drzewem. Brawo. Fajnie się wieśniaczki w Chorwacji ubierają

Cytat Zamieszczone przez robert1088 Zobacz posta
    Ciąg dalszy i dziękuję za odwiedziny .
    Ciekawy fotoset, fotoreportaż z działań. Generalnie ciągle bardzo współczesny, ale kierunek obróbki zaczyna mi odpowiadać.
    444 01 - ktoś pisał, o skojarzeniu z grą - też mnie tak to nakierowało - fajne, podoba mi się gra światła i tego 'kamufującego brudu'. Nie do przecenienia jest wzrok żołnierza, wcale nie beztroski, lecz świadomy trudu i na swój sposób tylko pogodzony z losem. Jak dla mnie to spojrzenie (jak i światło oczywiście) 'robi' to zdjęcie.
    Moją uwagę przyciągneło swoją bezpruderyjnością zdjęcie 447 - 04. Interesujące w temacie, choć te palce na metalowej scieżce ściągają bardzo mój wzrok.
    Detal - 448 05 - fajny, realistyczny, zaś ta sytuacja, przy krzyżu - 449 06 - , z wyszukiwaniem z mapnika(?) informacji - bardzo interesująca - choć dowódca powinien wydać rozkaz niecelowania do swoich
    Ostatnie z kolorowych 450 07 - fajne światło, ciekawa scena, może odrobinę za ciasno od góry, ale i tak bardzo mi się podoba.
    i 451 08 - zupełnie nie rozumiem, dlaczego dodaleś zdjęcie w BW podczas gdy w zestawieniu inne są kolorowe ? Zupełnie mi to nie pasuje. Samo zdjęcie w mojej ocenie też 'odbiega' od reszty, w fotosecie/fotoreportażu się nie mieści.

pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 20.06.14 o 13:34 Powód: literówka

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

Rob dzięki .
    449 to przesłuchanie jakby się dobrze przyjrzeć widać różnice mundurowe . Trochę brutalne foty więc reszty nie wstawiłem .
    BW cóż tak jakoś wyszło
    Wniosek chyba będę musiał dodawać opisy do zdjęć.