Robert, pierwszy tryptyk z Jarocina dla mnie kapitalny.
Udana opowiesc od poczatku do konca.
Z drugiej wrzutki z tej serii zgadzam sie z Karolem...sikacze wygrywaja![]()
Robert, pierwszy tryptyk z Jarocina dla mnie kapitalny.
Udana opowiesc od poczatku do konca.
Z drugiej wrzutki z tej serii zgadzam sie z Karolem...sikacze wygrywaja![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Dwie ostatnie wrzuty prześwietne![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Długo nic nie wrzucałem choć na Forum zaglądam dość często . W listopadzie odbył się w moim mieście koncert Dżemu - miałem dość komfortowe warunki bo znajdowałem się pod sceną . Czas na oceny .![]()
Cześć RobercieTysiącOsiemdziesiątyósmy
Dwa z tych zdjęć zdaje się (o)ceniłem już w galerii, trzeba przyznać że w rzeczy samej wybrałeś dwa lepsze, z tej czwórki.
Pozostałe dwa automatycznie porównuję do tych dwóch z galerii, i od razu tracą na swoim wyrazie - kolorowy solista - centralny mocno, zaś dwie gitary - ta z niebieskim światłem i doświetloną twarzą wygrywa w przedbiegach.
Widać jednakoż, że koncertówki cię kręcą, ja zaś czekam na szersze kadry,a nie tylko portrety koncertowe.
pozdrawiam,
Bardzo dobre kadry, staranne, dobrze naświetlone, w pewnym sensie aż za poprawne. Ciężko się do czegoś doczepić i może dlatego komentarzy jak na lekarstwo. Najbardziej podoba mi się zdjęcie trzecie, nie dlatego, że jest b&w, tylko najwięcej się na nim dzieje. Pozostałym zdjęciom chyba właśnie trochę brakuje dynamiki. Artyści na scenie wyglądają jak pomniki (akurat ci zasługują na to miano), aż zaglądnąłem w exif. Ja koncerty fotografuję sporadycznie, ale naświetlałbym pewnie niektóre kadry przy dłuższym czasie, powiedzmy 1/20s. Efekt byłby mniej pewny, ale pewnie w przypadku niektórych fot, bardziej spektakularny.
Podpisuję się pod postulatem Sawy o szersze kadry, skierowanie czasem obiektywu w stronę publiczności.
Za poprzednikami, przydałoby się coś szerzej też pokazać.
1 i 3 dobrze oddają emocje, podobają mi się.
Witam 183 -publika (szerzej )
Zgadzam się z Karolem, są za poprawne ! Ale rozumiem bo sam miałem niedawno przyjemność robić zdjęcia koncertującemu Dżemowi, który przy dobrym oświetleniu tak po prostu wychodzi. Fajne zdjęcia.
Cześć RoebrcieTysiącOsiemdziesiątyÓsmy,
Koncert w namiocie, a atmosfera jak na Łemblej...
Jest publika, Czarno-biała, ale nie smutna - dużo emocji, radości i zabawy widoczne na focie. A jak to w kolorze wyglądało? Soczyście, czy stonowane, bluesowe barwy?
pozdrawiam,