Strona 17 z 80 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 791

Wątek: Robert1088 - fotografie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Z Jarocina fotki uczestników żywiołowe i przyjemne. Portret dziewczyny udany. Koncertowe dają czadu. Ostatnia seria jakoś mnie nie przekonuje, nic mi nie przychodzi do głowy.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    No fakt nie jest to najwyższych lotów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Ciekawsze industriale pokazywałeś

Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Witam to 3 "portretowe" podejście i mam wrażenie że dreptam w miejscu Jakie jest wasze zdanie? Dzięki za wszystkie opinie
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	102.jpg
Wyświetleń:	186
Rozmiar:	173,7 KB
ID:	23369   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	103.jpg
Wyświetleń:	188
Rozmiar:	161,2 KB
ID:	23370   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	104.jpg
Wyświetleń:	182
Rozmiar:	130,6 KB
ID:	23371  

Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    i jeszcze jedno
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	105.jpg
Wyświetleń:	181
Rozmiar:	181,9 KB
ID:	23373  

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robert1088 Zobacz posta
    i jeszcze jedno
    I najlepsze do tej pory MZ.

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    103 i 104 pomimo, że są różne i sympatyczne nie mają siły zatrzymania na dłużej. W 102 całkiem fajnie i jest ten moment zatrzymania ale to prawe nie zagospodarowne w kadrze ramię burzy ład. 105 tutaj jest najlepiej. Tak skomponowany kadr wymusza skupienie się na modelce która spojrzeniem pełnym łagodności przytrzymuje widza. Aby nie było tak ach to w danych warunkach zrobiłeś wszystko co można lecz by nadać zdjęciu blasku potrzeba jeszcze troche gry światła.
    pozdrawiam Wiejo

Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Mirek Wiejo ;dzięki

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    102 jest super ta dziewczyna ma ładne oczy i na tym powinna się koncentrować się uwaga oglądającego a w takim kadrze cała buzia staje się drapieżna a to dodaje uroku i tajemniczości modelce.
    Pozdrawiam
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Thumbs up

Cześć robert1088,

a, zawziąłem się i przejrzałem sobie twoje zdjęcia....
    i podobają mi się. (mi, to znaczy że mi się podobają )

Zrobię dodatkowy wysiłek i przedstawię moje subiektywne zdanie na temat niektórych z nich.

Najbardziej zwróciły moją uwagę twoje industriale, z jakiś fabryk itp. Fajnie wypatrujesz detale i je umieszczasz w kadrze. 30-34, 39 czy 99/101 - bardzo fajne, świetne ujęcia.

'osobliwości' - między innymi 13, 16, 54-60 - Seria równie ciekawa, koła i drzwi najbardziej przykuły moją uwagę, może inne kadrowanie ale i tak bardzo fajne.

Cmentarne - tak jak i wcześniej pisałem - dobrze chwytasz detal i go pokazujesz. Jako ciekawostkę dodam, że dłonie z rozpostartymi palcami (67) informują, że zmarły był z rodu kapłańskiego, złamane drzewo (68 ) - to symbol gwałtownej śmierci.

Koncertówki - to jednak Renata P, zdj 2 - jest naturalna ekspresja, na 90 -91 czy 92 ta ekspresja jest taka na siłę...

Seria jarocińska - Świetna, portrety rewelacyjnie uchwycone i wpasowane w kadr, wypatrzyłeś kilka fajnych sytuacji (vide 75 czy 86). Na pewno, jako mieszkaniec Jarocina ukrywasz jeszcze jakieś perełki na dysku wrzucaj na forum/galerię.

Przyrodnicze - mało ich, a przecież szkło ma wielki potencjał, więc powinieneś je dalej równie dobrze wykorzystywać. Zarówno wiewiórka jak wróble czy co to jest bardzo interesujące. Rośliny też ciekawe, zwłaszcza to zielone graficznie przedstawione coś.

Fotografia grafitti, jakkolwiek bardzo interesująca, jest tylko dokumentacją czyjeś pracy, ale oczywiście grafitti bardzo ciekawe. To co pokazałeś na "ooo duży facet"jest chyba tym, czego bym szukał - jak taka sztuka oddziałuje na innych.

Architektura; fajne kolory. 63 mi się podoba (fajna perspektywa), jak i klasyczne ujecie mostu londyńskiego.

HDRy - niektóre bardzo fajne (37) a inne mniej, HDR to nie jest coś, co lubię najbardziej. Od HDRa oczekuję albo odrealnienia fotografii, albo wypełnienia braków w rozpiętości tonalnej - u ciebie są one tak jakby pośrodku. Ciągle realne, ale przesadzone, a jeszcze nie wyjechane w kosmos pod względem ubarwienia i skali jasności.

Sportowe - co ciekawe, podszedłeś do tematu tak, jakbyś focił stałą ekspozycję tak to odbieram. wszystkie zdjęcia wydają się być zrobione z tej samej pozycji, brakuje szerokich kadrów, oczywiście detale są świetne (43, 49) czy emocje (52, 53 ), ale do całości zabrakło dynamicznych ujęć i szerokich kadrów oraz - publiczności, integralnej części tego widowiska.

Portrety - od razu na początku powiem, ze modelka jest bardzo urodziwa, i na pewno staraj się ja jeszcze namawiać na podobne sesje, ale też za bardzo nie obciążaj - szukaj też innych obiektów do portretów.
    96 na płocie. ciężko jest. Modelka wygląda, jakby 'zwaliła się' na płot - a wszystko przez ciężkość ciemnej plamy pleców - następnym razem wybierz wyższy płotek.
    97 - koncepcyjnie fajne, nawet bardzo ciekawe, ale jednak brak twarzy - szkoda.
    98. Ciekawe, ale jakbyś pociągnął tę opowieść dalej, uzupełnił - teraz wygląda jakby to była połówka dyptyku. Dołącz drugą - wypowiedź na pewno zyska.
    102 - na pewno już dostrzegasz różnicę w kształcie twarzy tej samej modelki a przy innych ujęciach - głowa ładnie pochylona, wzrok obserwatora wędruje do oczu, widać, jak modelka "podchodzi, podpełza" do obiektywu - bardzo ciekawe. Zarzucone włosy za głowę fajnie 'odciążyły ' prawą stronę kadru, ramiona ucięte, ale cóż... MOże jeszcze ciaśniej?
    103 - kolor, jak milo Jeszcze odrobinę broda w dół, i może uchwyć całą postać przy kolejnej próbie?
    104 - fajne, wyjaskrawione, ale fajne i ciekawe - też jakby opowiadało coś, zestawione z innym ujęciem tej sesji mogłoby nabrać większej mocy wyrazu. BW jest trudne, wbrew pozorom, tutaj chyba mocno wyciągałeś z cieni, aż ręce stały się białe, policzek też, za to mini zmęczenie pod oczami - zostawiłeś.
    105 - bardzo dobrze skadrowane, ale zwracam uwagę na owal twarzy - i porównuję ze zdjęciem 102 - tam twarz została przedstawiona korzystniej. tutaj na plus przekątna kadru, głowa/oczy w mocnym punkcie, fajna głębia ostrości, może tak odrobinkę to jasne ramię jest zbyt wyraziste i brakuje przeciwwagi, ale generalnie ok.

Detale industriale, osobliwości, cmentarne, dokument grafitti, koncert, architektura, HRDy, Sportowe.... i Portrety.
    Jak widać, Olympus System jest dobry do każdej z wyżej wymienionych dziedzin fotografii Może na razie nie skupiaj się jeszcze na jakiejś jednej wybranej gałęzi - lecz wciąż szukaj nowych ciekawych ujęć w każdym możliwym środowisku.

Reasumując - najciekawsze są dla mnie twoje detale industriale, ale i w portretach myślę, ze robisz zdecydowany krok do przodu.

powodzenia!

ps. ależ ci zazdroszczę takiego słoika
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 16.09.09 o 16:55 Powód: emotki sie niechcąco wkradly, literówki