Ostatnio edytowane przez rodia ; 20.04.09 o 23:22
1. Fajnego masz synka, co do kadru - górę "przyciąłbym" nieco niżej, niepotrzebnie kadr wydłuża głowę przy tego typu obróbce
2. Za dużo z prawej strony i na dole kadru, chyba brakuje wyostrzenia, ładne światełko
3. Za dużo się dzieje i rozprasza, moim zdaniem
4. Ładne ujęcie, choć wolałbym większe zbliżenie
pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez ch4rlie ; 21.04.09 o 01:10
E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...
1- chyba trochę niecelny kadr . Podnieść trochę do góry czyli mniej szyj a więcej głowy no i może trochę mniejsze. Jestem też ciekaw jak by to wyglądało gdyby zdjęcie było proste. Moim zdaniem zdjęcie ma potencjał i można popróbować różnych opcji . J
2- zbyt dużo miejsca po prawej stronie. Trochę bym obciął . Czy próbowałeś to wykadrować w kwadracie ?
3- Totalny chaos . Tu ciężko coś będzie z tego zrobić . Ja bym odpuścił to zdjęcie.
4- Nie wiem czemu tak mam ale lubię gdy główny motyw jest bardziej z lewej strony. Przeniósł bym na lewą stronę i powiększył. Przecież tu mamy tylko jeden motyw i na nim trzeba się skoncentrować. Na tym kadrze muszę go wypatrywać. Zdjęcie w sumie jest sympatyczne.
ad 7 Tu zdecydowanie zbyt nisko umieszczony balkon JJJ
...przy 7 się zaśmiałam więc wzbudzilo emocje a to chyba dobrze, graffiti też ok!!! na kadrach się nie znam i jako amatorka zdjęć nie oceniam ale fajnie jest się pouśmiechać i za to duży plus!
Życie ma tyle kolorów ile potrafisz w nim dostrzec.
Witaj.
Muszę powiedziec @rodia,że zaskoczyłeś mnie swoimi zdjęciami.![]()
Bardzo fajnie to się ogląda,zwłaszcza ciekawe jest zdj.nr3.Z kolei spojrzenie Igora - mocne,wyraziste.
Druga seria suuuper !
5 - babcia sportsmenka 'obejmująca' drzewo,co by równowagi nie stracic.
6- Usługi Pogrzebowe - czy muszą kojarzyc się boleśnie ?
7 - w tym hałsie to mieszka na pewno potomek Goliata.Na dodatek grający w kosza.
Bardzo fajne foty.
pozdro.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Dzięki za komenty. Coś wygrzebie wieczorem jeszcze.
Skad taka babcie sportsmenke wytrzasnoles???? Jest bombowa
Grafiti tez mi sie podoba chociaz troche bym podciela tu i owdzieA balkonik.....hm, hm, powiedz mi gdzie to jest....bo byc moze znam kogos komu dobrze by zrobilo sie troche przewietrzyc
![]()
Babcia "trenowała" u w lesie u podnóża Góry Chełmskiej k. Koszalina. Było kilka takich wygibasów do ćwiczeń. Teraz tego nie ma. Zaorali i zrobili park linowy.
Balkonik jest w Sianowie (wioska a może i gmina koło Koszalina). Najzabawniejszy fakt, że domek wyposażony w ten prorodzinny balkon znajduje się 5m od cmentarza.![]()
Ostatnio edytowane przez rodia ; 22.04.09 o 03:35