Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Jak zrobić dobry fotoreportaż?

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aniap128 Zobacz posta
    tzn gdzie??
    Tutaj?
    .

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    spokojnie. aparat mam.

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    to w czym problem? ja tam osobiscie nigdy reportazy nie robilem, bo nie umiem sklejac potem zdjec i tworzyc calosc, ale moze kiedys... Wez sobie 14-42 i 40-150 albo jakas dluga stalke i foc albo skrajnie dlugimi albo skrajnie krotkimi ogniskowymi, z tego co widzialem inne fotoreportaze to to jest najlepsza technika.
    Pozdrowka
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    spokojnie. aparat mam.
    To juz prawie wygrana w kieszeni.
    Teraz napisz co jeszcze masz (lampy,statywy,blendy,parasolki,softboksy...)
    okresl jeszcze co chcez pokazac,udowodnic,przekazac tym reportazem.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    pisałam wczoraj i dałam link, biorę udział w konkursie - link również dodałam.
    chciałam tylko, abyście naprowadzili mnie. jak zacząć. jak go zrobić, aby wyglądał rzeczywiście ciekawie.
    tekst mniej więcej już mam.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Nie bardzo wiem, jak moglibyśmy pomóc. Temat masz. Na pierwszej stronie tego wątku diabolique dość rzeczowo napisał, jak powinien wyglądać fotoreportaż. Divaeta dała linki. Przeczytaj. Nie wymyślimy za Ciebie, jak to przedstawić. Musisz sama mieć jakiś pomysł.
    Pozdrawiam, Jola

| OlyJedi Awatar VonGregorius
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak sama nazwa wskazuje (za Wikipedią) reportaż obejmuje utwory, które stanowią relację z określonych wydarzeń, a których naocznym świadkiem był sam autor. Ze względu na stopień autorskiego zaangażowania reportaż przybrać może formę czysto informacyjną, relacjonującą bądź też przedstawiająco-sceniczną.
    Tu cytat "Zazwyczaj reportaż fotograficzny jest dopełnieniem słowa pisanego, ale występuje również osobno, powinien być mianowicie podobnie zbudowany. Jak reporter zaczyna od wstępu gdzie pokrótce naświetla problem, tak my pokazujemy najpierw ogólny plan sytuacji. Dopiero później przechodzimy stopniowo do szczegółów. Pokazanie ich na wstępie jest nie ukrywajmy błędem, bo nasz odbiorca gubi się na samym początku i w tej niezręcznej sytuacji może podjąć decyzję o zaniechaniu dalszej lektury naszych obrazów. Dlatego stopniowo wtajemniczamy go budując napięcie i w ten sposób docieramy do punktu kulminacyjnego, po którym pora na odpowiednie podsumowanie. Zupełnie tak jak z dobrym artykułem czy dobrą książką.
    Warto się nad tymi kwestiami zastanowić pracując nad tym tematem, bo przypadkowe ułożenie zdjęć bardzo niekorzystnie wpływa na efekt końcowy." link do strony
    http://foto.recenzja.pl/czym_jest_reportaz_-tp-4347/
    Odrobina wysiłku! Wystarczyło wpisać w google... :/
    Jak zrobię najlepsze zdjęcie w swoim życiu to zmienię hobby. (-M)
    www.grzegorzkorab.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    chciałam tylko, abyście naprowadzili mnie. jak zacząć. jak go zrobić, aby wyglądał rzeczywiście ciekawie.
    W zasadzie po linkach nie latam podawanych,ale zrobilem wyjatek.
    Cos o zdrowym sercu-tak wyczytalem.
    No to ja bym tak zrobil.
    Pare fotek jak na lekcjach w szkole pilnie sie uczycie,pare fotek z miejsca gdzie sobie palarnie w szkole zorganizowaliscie.Dodal bym jeszcze jak na dyskotekach sie meczycie,i na koniec jak juz za pare lat w kolejce do rejestracji do lekarzy stoicie.Na podsumowanie pare pstrykow z Powazek i na koniec kilka fotek usmiechnietych politykow z pytaniem- Czy bedziemy w koncu miec i kiedy tak jak wy zdrowe cialo i zdrowe serca.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    udzial to ty w tym konkursie wezmiesz jak zrobisz ten reportaz. na razie to szukasz kogos do zrobienia go za ciebie. mniej wiecej.
    za glowna nagrode (aparat) zrobie ci taki fotoreportaz, ze fiu fiu. moje gg 123456789
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++