10.
Tytuł: O co mamie chodzi?![]()
10.
Tytuł: O co mamie chodzi?![]()
Ostatnio edytowane przez fotoamator2891 ; 24.04.09 o 17:01
Po zdjęciach 7, 8, 9 wnioskuję, że zrobiłeś spacer na Kopę zielonym szlakiem. To piękny teren. Dziecko w wóżku przyjemne w odbiorze i ma faktycznie zaciekawioną minę.
pozdrawiam Wiejo
Tak, to zdjęcia z wyprawy na Kopę...Uwielbiam to miejsce...
Niestety chyba sa kiepskiej jakosci
Sporo musze sie jeszcze nauczyc
A zdjecie dziecka zrobiłem dzis
Co o nim myslicie??
![]()
Ostatnio edytowane przez fotoamator2891 ; 25.04.09 o 19:32
nr 12 - bardzo fajne - no ale ja jestem zakochany w kotach, więc pewnie moja opinia jest stronnicza...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Ostatnio edytowane przez fotoamator2891 ; 28.04.09 o 08:41
Na pierwszy i krótki rzut oka za mało światła na kwiatku.
mente et malleo
Za poprzednikiem - dość ciemny ten kwiat.
ostatnie zdjecia, które wrzuciłeś sa lepsze. Jak poprzednicy pisali, troche ciemno. Nie chce tu wyjśc na zatwardziałego poprawiacza każdego zdjęcia, ale nie bój się podstawowych suwaków w programie graficznym.
korekta ekspozycji, jasności, kontrastu i gamma poprawi zdjęcie na pewno.
Wezmy np pejzaż - zdjecie 15 . Aż się prosi żeby wydobyć z niego kolory które drzemią.Jednocześnie wydobywając barwy podłoża, można zgasić, lub nadać kolor niebu, które tu psuje nieco odbiór.
W amatorskim użytkowaniu( i nie tylko) aparaty czasami gaszą nam to co chcielibyśmy pokazac. Korekta dobrze zdjęciu robi.
Co do kadrów - nie bój sie eksperymentów, widze że kadrujesz prosto i starasz sie to robic starannie. Np tatarak - o wiele ciekawiej by było akbyś skupił się tylko na trzcinie, tło wkładając w głebie ostrości. Pisałem kiedys, że czasem uwidocznienie jednej rzeczy na zdjeciu lepiej odda klimat i tematyka, niz mnogość elementów.
kot - fajne zdjecie. jak je ulepszyc? - np spróbu kadrowac bardziej z poziomu, gleba na trawe i oko w oko z nim. Do wyciecia droga, psuje odbiór. lepiej zeby tylko kot był tematem. Nie mowie tu o mega zblizeniu jakims, co skutkowac moze zawaleniem kadru, ale staraj sie unikac w kadrze lub w tle zdjec, rzeczy którte odciągają uwagę od tematu.
Dobra koniec wymądrzania sie bo tak naprawde to sie nie znam
Powodzenia!