dla mnie również 49 ten róż i mgiełka daleko w drzewach świetne, aż mnie naszła ochota czy by jutro nie wstać przed świtem![]()
dla mnie również 49 ten róż i mgiełka daleko w drzewach świetne, aż mnie naszła ochota czy by jutro nie wstać przed świtem![]()
Ostatnio edytowane przez fotoamator2891 ; 30.04.11 o 11:07
Sam temat mglistego krajobrazu fajny. W dwoch pierwszych niebo mi nie pasuje a w trzeciej pozbylbym sie trawy z prawej strony.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Na zdjeciu 51 i 52 faktycznie niebo nie jes zbyt barwne, ale niestety takie bylo w rzeczywistosci, tylko gdzieniegdzie lekko czerowny sie pojawil. Barwne niebo bylo poza kadrem po lewej stronie, a tam niestety krajobraz nie byl zachwycajacy.
Niestety, nawet tego lekko czerwonego nie widać. Niebo jest po prostu prześwietlone (MZ). Lekką czerwień widać jedynie w gałęziach drzew.
Następnym razem, spróbuj zmienić pomiar światła na centralnie ważony, skierowany na niebo i dopiero potem kadruj. Niebo nie będzie prześwietlone a cienie, jak będzie potrzeba, można wyciągnąć.
Możesz też spróbować braketingu (przy fotografowaniu sekwencyjnym), ze skokiem 1EV i albo wybrać najlepiej naświetlone albo zrobić HDR-a.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Proba portretu - prosze o opinie i rady.
portret fajny może troszkę mało ostry...a krajobrazy super tylko niebo prześwietlone na dwóch pierwszych ,a co do trzeciego wykadrował bym bez nieba
Ostatnio edytowane przez fotoamator2891 ; 3.05.11 o 11:06
56.
Mi bardziej 55 niż 56.