Kondi: jak wychodzisz z ul. Slawkowskiej idac od rynku to po prawej stronie na plantach
ps. Panowie tylko dajcie jakas krytyke, jakies uwagi lub wskazowki co do tych zdjec.![]()
Kondi: jak wychodzisz z ul. Slawkowskiej idac od rynku to po prawej stronie na plantach
ps. Panowie tylko dajcie jakas krytyke, jakies uwagi lub wskazowki co do tych zdjec.![]()
-------------------------------------------------------
Olympus C-740UZ + Statyw
Aaa, o...nie wiedzialem ze ona nocą czynna jestZamieszczone przez Jonc
Krytyka ? Jasne, ostatnie foto nocne Jubilata, nie ostre![]()
Kupuje baba bilet i pyta ? A gdzie to sie mowi, gdzie sie chce jechac ? Wchodzi pani do autubusu, kasuje bilet i cza glosno krzyknac. Baba wchodzi do autubusu, wklada bilet do kasownika i krzyczy...Jubilat![]()
Zdjecia nocne bardzo mi sie podobaja.... Na mnie fontanna robi chyba najwieksze wrazenia.... POZDRAWIAM
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek
Mało na tym forum zdjęć nocnych, dlatego takie perełki robią wrażenie. Naprawdę ciężko coś tutaj skrytykować. Zazwyczaj w nocy jest kłopot z odpowiednim balansem bieli, ale w twoich zdjęciach wygląda to przyzwoicie.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Skoro ma byc krytyka - to niech bedzie:
foto 2 - troche sciany sie wala w wybunkach na krawedziach zdjecia co spowodowane jest niedoskonaloscia obiektywu - nalezaloby to usunac w PS. Dodatkowo Wieze Mariackie tworza trzeci zbieg - nie jest to bardzo przeszkadzajace, ale usuwajac krzywe sciany zniknie tez trzeci zbieg Wiez.
foto 3 - mam wrazenie (moze bardzo subiektywne) ze horyzont troszka leci w lewo.
foto 4 - sprzydaloby sie troche odszumiec.
Dodalbym ze fajnie byloby, gdybys dolaczyl podstawowe dane z EXIF'a.
A teraz cos od ojca prowadzacego - mimo ze napisalem slowa krytyki, zdjecia mi sie podobaja w szczegolnosci Katedra Mariacka i Zakole Wisly.
Edit: Jonc zawsze mozesz wyedytowac swoj pierwszy post w Twoim temacie i zmienic jego temat.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
1. Zdjecie nocne (fontanna)
ExposureTime : 8,00Sec
FNumber : F3,2
ExposureProgram : Manual
ISOSpeedRatings : 100
ExposureBiasValue : EV0,0
FocalLength : 6,30(mm)
ExposureMode : Manual
WhiteBalance : Manual
2. Marjacki
FNumber : F8,0
ISOSpeedRatings : 200
FocalLength : 7,10(mm)
WhiteBalance : Auto
3. zdjcie z mostkiem (cos mi tego exif reader nie chce otworzyc)
czas naswietlania: 10s
F2,8
whitebalance: manual
4. Wisla
FNumber : F4,5
ISOSpeedRatings : 100
FocalLength : 8,20(mm)
WhiteBalance : auto
--------------------------------------------------------
Sam patrzac na te exify, dochodze do wniosku ze ustawial bym innaczej niektore parametry) (Poprostu w tej sesji nocnej robilem duzo roznych zdjec i praktykowalem). Ale slucham chetnie waszych uwag
Edit: zorientowalem sie ze cos bylo nie tak z info o 3 zdjeciu![]()
-------------------------------------------------------
Olympus C-740UZ + Statyw