I tak Mirka54 (lucci) nikt nie pobije. Koniec i kropka![]()
I tak Mirka54 (lucci) nikt nie pobije. Koniec i kropka![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witek@: szacun za opis![]()
E-3, E-510, ZD 14-54, ZD 50, ZD 35, ZD 70-300, ZD 14-42, ZD 40-150, DCR-250, FL-50R, FL-36
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Postaram się ale zajmie to troszkę czasu,jestem zawalony robotą a w zasadzie szukaniem pracyOkazuje się ,że na szukanie sensownej pracy trzeba mieć mnóstwo czasu i kasy
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Taaaak jeszcze mi brakuje w aucie baniaka z wodą i dużej michy ;D Po za tym jak już gdzieś tu na forum wspominałem "fotograficznie się wychowałem" na lub w FP ( www.fotografia-przyrodnicza.art.pl ) a to jest ortodoksyjne środowisko i zabiegi z miską,spryskiwaczami są niedopuszczalne wszystko ma być "namalowane" przez naturę.
Nikt tu nie mówi o zawodach zwiększających publikę.Mirek preferuję inny styl fotografowania kwiatów jak dla mnie typowo atlasowy i tego się nie da porównać choćby z moimi wypocinami.To tak jak by porównywać Rodzinne kombi do terenówki
Jeśli min. odległość ostrzenia ZD50-200 wynosi 100cm to w 90% przypadków nie będzie potrzeby wspomagania się pierścieniem.Wszystkie moje nowości są popełnione panasłoikiem 45-200.Owszem w planach mam zakup bardziej odpowiedniego szkiełka z mniejszą GO![]()
Ostatnio edytowane przez Witek@ ; 15.04.09 o 14:47 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Olek, talent plus pentacon = http://www.marzenaslowik.wici.info/
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Też o czymś zapomniałem....najistotniejszym a mianowicie światło to podstawowy warunek a nie zawsze jest takie jakie byśmy chcieli i nie zawsze się wraca z pleneru z dobrym materiałem jeśli światło nie dopisze a na to nie ma gwarancji nawet o wschodzi czy zachodzie słońca.Wszelkie lampy błyskowe nawet te makro odradzam.Wiem bo sam kiedyś kupiłem pierścieniową do makro i efekty były mocno sztuczne.
Gdyby szanowna moderacja wyłuskała z tego wątku użyteczne porady i złączyła w jeden post to z pewnością zamiar Mariusha zostałby w jakimś stopniu osiągnięty.
Gdyby to jeszcze podczepić w wątku ocena zdjęć na sezon "kwiaciasty" to dałoby jakieś wymierne efekty w galerii.
W ogóle takie sezonowe tematy i porady powinny być podpinane (ale tylko na sezon) do działu ocena zdjęć i dla początkujących.
Niestety wybrana forma "apelu" raczej niewiele zdziała. Chociaż zrobiło się głośno więc może...
25/1,4; 45/1,8; 9/8
kurde...
zacheciliscie mnie...
chyba sie wezme za kwiatki...
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++