Znacie jakiś obiektyw w systemie 4:3, którego nie można kupić za pomocą kilku kliknięć w polskim sklepie internetowym?![]()
Znacie jakiś obiektyw w systemie 4:3, którego nie można kupić za pomocą kilku kliknięć w polskim sklepie internetowym?![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
FourThirds to przeszłościowo "przyszłościowy" system do którego firmy raczej nigdy nie przyszły* bo nie ma do zaoferowania jakości systemów APS-C.
* -Panasonic & Leica raczej odseparowały się po kilku nieudanych próbach od 4/3 swoim m4/3...
I MYŚLĘ że chyba już nie wrócą.
System ten powstał w wyniku paru błędnych założeń zarówno z zakresu marketingu jak i optyki.
Chcesz jakości zainwestuj w d80 a może jeszcze lepiej d5000 który da CI możliwość kręcena filmów kompletnie za friko.
Pozatym do N masz mnóstwo szkieł zarówno na ebayu jak i allegro.
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 14.04.09 o 22:38
Wiec co takiego w nim jest ze Olympus poszedl droga 4:3???
Pozdrawiam
Dawid
david, mynameisnobody robi sobie jaja![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
ehhh za krótko jesteś na forum, zeby zrozumiec subtelności płynące z wypowiedzi co poniektórychych uzytkowników forum.
Wyznacznik jest prosty - wejdź w galerię olka, wejdź w galerię nikona. Zobaczysz, ze z obu aparatów mozna robic zarówno gnioty jak i wspaniałe zdjęcia, ergo sprzęt nie rzutuje (zwłaszcza na poziomie amatorskim) wyberz wiec to co dobrze w ręce leży i co dobrze Ci się obsługuje.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Protestuję!
Nie robię sobie żadnych jaj!
Przeanalizowałem bez emocji fakty których do tej pory zaślepiony miłością do marki nie chciałem widzieć.
Zresztą zapytaj na forach innych marek -odpowiedzi będą się z moimi w pełni pokrywać.
Co do Olympusa to założenia FourThirds powstały długo przed powstaniem d80 i DxO Mark a potem...
było już za późno (syndrom "szerszych szyn" -w tym wypadku węższych!)
Produkcja ruszyła -milony wyrzucone w projekt -nie mają po prostu odwrotu.
Przeanalizuj sobie wyniki DxO i wybierz aparat na najlepszym miejscu na który Cię stać.
To inwestycja na lata!
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 14.04.09 o 22:12
dzis podjade zobaczyc E-520 i Canona D1000 i 450D zobacze jak leza w dloni.
Pozdrawiam i dzieki za wszelkie opinie
Pozdrawiam
Dawid
Leica D VARIO-ELMAR 14-150 mm f/3.5-f/5.6 ASPH
david Puszka "entry level" z kitem to tak na prawdę nie jest wejście w system. Jeżeli po pewnym czasie uznasz, że coś cię ogranicza (w co wątpię) zawsze możesz sprzedać na alledrogo nie tracąc wiele. Różnicę potraktuj jako cenę za wypożyczenie/testowanie i weź coś innego. Pamiętaj tylko o tym, że puszka sama zdjęć nie robi. Liczy się Twoje doświadczenie i jakość szkieł jakie podpinasz.
Ostatnio edytowane przez clorox ; 15.04.09 o 12:30
Wdepnąłem w niezłe 4/3...
No to teraz mam metlik w glowie. Gadalem dzis z gosciem ktory uzytkuje Canona EOS 450D i mowil ze wszystko ladnie pieknie ale problem jest ze zdjeciami wewnatrz ( pomiszczeniach) przy uzyciu lampy blyskowej przy body. Daje ostro swiatlem co przy fotografowaniu malych dzieci (moj przypadek) ma znaczaca role.
No i Olek na papierze wypada o wiele lepiej od 1000D i 450D.
No i badz tu madry)).
Pozdrawiam
Dawid