Bardzo ładne kolory i porządne kadry. Mi się podoba.Masz pomysł na serię i konsekwentnie go wykorzystujesz.
PS to z wilczycą bardzo przeciętne. Ale wiadomo ją focą wszyscy.![]()
Mysia Królowomiło mi że zagościłaś w moje skromne progi i dziękuję za słowa pochwały, które mile łechcą moje próżne wnętrze
. Co do wilczycy, wcale nie miałem zamiaru jej wstawiać, ale skoro Rzym bez wilczycy obejść się nie może...
11. idźmy dalej po muzeum... tym razem masywny, piękny posąg Dionizosa
12. dalej możemy podziwiać... no właśnie: rzeźby czy malowidła na tej ścianie na wprost?
No nieźle
zdjecie 14 widzialbym symetrycznie. Kadrowales z boku. Kadr na wprost bylby efektowniejszy, fajnie by sie ogladało głebie.
ostatnie z wycieczki po muzeum, nie wiadomo było gdzie oczy podziać, tyle się działo na tym suficie
16. korytarz po raz trzeci
Jakaż tam ze mnie królowa![]()
12. ma krzywą podłogę
co do pasterza, to chyba bym wolała, aby Jezus był w mocnym punkcie (jak to brzmi)
Za poza tym bardzo mi się te zdjęcia podobają.Ja np nie byłam nigdy w Rzymie i dla kogoś takiego to bardzo fajna seria.
Ładnie te rzeźby wychodzą. Zdecydowane tło, dobrze umieszczone w kadrze, miło się podziwia kunszt barbarzyńskiej cywilizacji![]()
12. ... no ma![]()
a pasterz...mhm... gdyby był w mocnym punkcie wychodziłby z kadru, a tak nie chciałem, stąd decyzja o centralnym kadrze... poza tym sama rzeźba była niewielka, umieszczona w gablocie, którą musiałem usunąć, by jakoś to chciało wyglądać
...a w Rzymie byłem pierwszy raz, w dodatku na bardzo krótko - to był szalony wyjazdna 3 dni, w tym 1 cały dzień jeszcze wypad do Pompei
- zdjęcia wkrótce...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
teraz dla odmiany parę fotek - starych pocztówek przedstawiających Rzym antyczny; złaziliśmy się niemiłosiernie, ale warto było, tylko aż żal czasami patrzeć, jak sami Włosi nie dbają o swoje dobro i wiele rzeczy po prostu niszczeje mimo ogromnych pieniędzy, które zostawiają turyści z całego świata...
17.
18.
19.
20.
zrozumiem, jeśli obróbka się nie spodoba, ale jakoś tak nie mogłem się powstrzymać, a te fotki wyjątkowo mi do niej pasowały![]()
Ostatnio edytowane przez jacekos ; 17.04.09 o 21:30 Powód: Automatyczne scalenie postów
E moim zdaniem całkiem fajnie wyszły, to się sprawdza przy seriach takich. W ogóle widzę, że dobrze Ci te serie wychodzą. Ja nigdy nie mam samozaparcia, jedyną serię jaką zrobiłam to były wodne lilie.Do większej ilości trzeba mieć jakąś koncepcję, tutaj się widzę sprawdza.
![]()
Bardzo ciekawe zdjęcia. Rzeźby naprawdę świetnie pokazane. Korytarz w muzeum - chciałoby się to zobaczyć na własne oczy. Choć symetrycznie chyba byłoby lepiej, jak już wcześniej zauważono.
I chciałabym wrócić do wilczycy - może i oklepany temat, ale mi się akurat to zdjęcie podoba.
Pozdrawiam, Jola