Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: krótki wypad do Rzymu

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jacekos Zobacz posta
    witam,
    zapraszam na krótką wycieczkę po Rzymie. Krótką bo byłem tylko 3 dni, a jak się okazało i 30 byłoby mało...
    To prawda, to miasto zaskakuje mnie nieodmiennie, za każdym rogiem jest coś nowego i przyciagajacego uwagę
    Nie będę oryginalny, najbardziej podoba mi sie ostatnia fotka, jest ciekawie obrobiona, widać Twój wkład w fotografię posągu
    Spiralne schody to temat zawsze ciekawy, w Twoim wykonaniu również mi się podoba.
    Z pierwszej czwórki fajne jest niebo widziane z okna samolotu i znów fotografia posągu.
    Na pierwszej fotografii architektury coś pokombinowales z perspektywą, trochę to dziwnie wygląda. Druga za to nie jest ciekawie skomponowana, drzewo obciąłeś a mogło ładnie zamykac kadr z lewej, można też było zrobic pare kroków w prawo, zeby gałęzie nie "wchodziły" na kopułę a z prawej strony kadr ucięty jest dość przypadkowo.
    Podsumowując, bardzo miło spędziłem czas w tym wątku bo przypomniałes mi miasto które bardzo lubię, fotki są fajne, będę tu zaglądał

| OlyJedi Awatar jacekos
    Mieszka w
    prawie w środku lasu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dzięki za konstruktywne uwagi; zastanawiałem się czy w ogóle wrzucać te fotki muzeum, bo widziałem że są powiedzmy takie sobie, ale stwierdziłem że dla "udokumentowania" samego miejsca warto to zrobić . A ten widoczek na kopułę bazyliki, no cóż, zdjęcie robione przez okno, co nieco utrudniało poprawne kadrowanie, ale fakt, że być może była możliwość by zrobić to nieco inaczej
    7. maska
    8. sklepienie
    9. móóóój jest ten kawałek podłogi - musicie przyznać, że misterna robota
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    darujcie te za grube ramy, tak jakoś z pośpiechu zapomniałem je trochę przyciąć
    Ostatnio edytowane przez jacekos ; 14.04.09 o 11:56 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Wlaśnie niedługo wybieram się do kilku miast we Włoszech w tym również do Rzymu I widze ,że trzeba dokupić CF

Pozdrawiam !!

P.S. Ciekawe fotki !!

Peter

| OlyJedi Awatar jacekos
    Mieszka w
    prawie w środku lasu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peter1976 Zobacz posta
    Wlaśnie niedługo wybieram się do kilku miast we Włoszech w tym również do Rzymu I widze ,że trzeba dokupić CF

Pozdrawiam !!

P.S. Ciekawe fotki !!

Peter
    zdecydowanie tak w Rzymie myślę że koniecznie warto znaleźć czas na fontanny. Podobno robią niesamowite wrażenie, mnie niestety nie starczyło już na nie czasu co muszę nadrobić następnym razem

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Rzym to przede wszystkim place, restauracje, ulice i znów place ... no i musowo wilczycę trzeba zrobić
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Pierwsza i ostatnia - śliczne (mnie się podobają). Co do tego drugiego - nie mam zdania, poza może wypalonymi plamami światła.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Jak wyżej (za daghdą). Te zdjęcia są fajną kontynuacją nr 6, szkoda, że ramki całkiem inne. Jeśli już ramkujesz to staraj się aby zdjęcia stanowiące jeden cykl miały ramki w podobnej konwencji.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar jacekos
    Mieszka w
    prawie w środku lasu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bo. Zobacz posta
    Rzym to przede wszystkim place, restauracje, ulice i znów place ... no i musowo wilczycę trzeba zrobić
    mówisz - masz
    10. wilczyca, niestety tło było baardzo nieciekawe, a nie miałem innej możliwości jak tylko zrobić z poziomu ulicy, więc sorki za tą może niezbyt udaną próbę nadania innego tła, ale skoro bez wilczycy być nie może to mam nadzieję że mi wybaczysz

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    w siodemce ladnie zagralo swiatlo-rzezba jest przestrzenna i zdjecie nie sprawia wrazenia tylko odwzorowania sztuki.
    osemka za to troszke niewykorzystana-masz moze jakies inne ujecie? moze bardziej kalsyczne, np okno w ktoryms z rogow? albo w mocnym punkcie? pewnie nie jestem, ale mogloby byc lepiej
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    hehe ... no turystyczna klasyka
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley