Jedną z funkcji tego aparatu, dostępną bezpośrednio z klawiaturki jest kasowanie zdjęć.
U mnie działanie tej funkcji wygląda następująco:
1/ zamierzam usunąć niepotrzebne zdjęcie:
2/ klikam na klawisz z symbolem kosza,
3/ wyświetla mi się ikonka kosza z opcjami - YES lub NO,
4/ zgodnie z logiką - nadrzędną opcją powinno być NO - czyli chcąć usunąć fotkę powinienem potwierdzić ten zamiar "najechaniem" strzałką na symbol YES i nacisnąć OK.![]()
I teraz jest najciekawsza sprawa: wcale nie muszę potwierdzać zamiaru usunięcia zdjęcia!!!![]()
![]()
Wystarczy, że nacisnę OK!!!
Bo jako nadrzędny wyświetla mi się symbol YES zamiast NO![]()
![]()
Potwierdzenia wymaga natomiast... rezygnacja z zamiaru usunięcia zdjęcia - co dla mnie jest jakimś IDIOTYZMEM!!!![]()
Ponieważ w instrukcji (po za zaleceniem wybrania "Yes lub "No") nie doczytałem się niczego więcej, tudzież nie znam nikogo w otoczeniu, kto ma ten aparat, zapytuję innych posiadaczy tego Olympusa:
- czy ta niewątpliwa NIELOGICZNOŚĆ jaką jest nazbyt łatwe USUNIĘCIE zdjęcia jednym klikiem OK oraz konieczność potwierdzenia zamiaru REZYGNACJI z usunięcia jest typowa dla modelu C2100UZ czy to tylko ja mam jakiś błąd w ustawieniach/oprogramowaniu![]()
![]()
![]()
W drugim moim Olku (D490) uprzywilejowaną pozycją dla kosza jest oczywiście NO - zaś zamiar usunięcia zdjęcia musi być potwierdzony najechaniem na YES i kliknieciem OK.
Pozdrawiam. ZoltAn