Słusznie.
Mimo iż zapisywałem domyslnie zawsze na CF to xD kilka razy się przydała.
Fajnie jest mieć taką rezerwę, wkłada się w slot na stałe i nigdy nie wiadomo, kiedy okaże się, że to był jednak właściwy pomysł![]()
Słusznie.
Mimo iż zapisywałem domyslnie zawsze na CF to xD kilka razy się przydała.
Fajnie jest mieć taką rezerwę, wkłada się w slot na stałe i nigdy nie wiadomo, kiedy okaże się, że to był jednak właściwy pomysł![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
z kartą xD można robić panoramy
Panoramy można robić zawsze, bez względu na kartę![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
zapasową baterię bym dokupił
nie oryginał ale zamiennik. Jak Cie przyciśnie bo spotkasz na przykład jakąś fajną greczynkę i nie naładujesz wieczorem baterii to zawsze będziesz mieć zapas.
jak by sie okazało że prądu zeszło dużo. jedną ładujesz drugą włożysz w aparat
i XD tak jak pisze Kaczy. już miałem raz CF na biurkuwtedy xd w aparacie rauje sytuację.
nie wiem na ile jesteś obeznany z fotografią ? bo może jako niezbędny dodatek jakąś dobrą książkę o fotografii![]()
Była mowa o staytwie, poleciłbym jak najbardziej. Wystarczy składany, teleskopowy + pilot lub wężyk spustowy. W ciepłym klimacie , wieczorne lub nocne fotki zabytków, tętniąca życiem ulica itp. zawsze są niezłą pamiątką.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Nie używam zapasowej baterii, nigdy nie miałam, ale czasami bywało na granicy wyczerpania.
Karta nr 2? Zależy ILE fotografujesz. Ja się mieszczę na jednodniowym wyjeździe w 4GB spokojnie, ale pewnie lepiej mieć niż nie mieć.Ja nie mam, bo na dłuższe wyprawy zgrywam foty na laptopa.
Statyw - tak. I nie chodzi o zdjęcia na długim czasie, co na to, aby na zdjęciach byli wszyscy, co przy fotkach rodzinnych się przydaje, a eliminuje konieczność szukania ławki, murka itp. do postawienia.
Filtry - zdecydowanie tak. Szara połówka + polar przydadzą się zwłaszcza latem.
Dobra torba lub plecak. Ja ostatnio preferuję ten drugi, zdecydowanie wygodniejszy.
futerał do paska ? na wakacje - nie. Jak z czymś takim siadać w knajpie ? na plaży ? itp. itd. a gdzie portfel, dokumenty, klucze, filtry ? ... te do ciała :-0 i inne duperele ? nosić kilka futerałów, toreb plus trend/zik/owy plecaczek ? jeszcze raz nie. Zdecydowanie najlepszy plecak lub torba ... dopasowana do potrzeb, uniwersalna. Bez logo nawet 4/3 można wakacje przeżyć.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley