A nie musisz obrabiać... ważne, zebyś dobrze "wywołał"
A nie musisz obrabiać... ważne, zebyś dobrze "wywołał"
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ostatnie bardzo mi się podoba.
Tło fajnie zgrało, właśnie te pionowe linie.
Ech..!Co można zrobic dobrym sprzętem!Fajne fotki są!
no to może jeszcze kilka![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
sowa genialnie, jednak spróbowałbym następnym razem w pionie. pozdr
E-M10|20 1.7|45 1.8
E-510|14-42 3.5-5.6|40-150 4-5.6|Metz 48 AF-1
OM-2|24 2.8|35-70 4|50 1.8|135 3.5
Mój wątek | Moja Galeria | Flickr
Jak kolega wyżej, bardzo podoba mi sie ta sowa, może trochę przeszkadza to coś po lewej, ale za to super tło.
Pozdrowienia
E 510, ZD14-42, ZD18-180, ZD70-300, ZD35, FL-50R, M42System
Dwa pierwsze z ostatniej serii pasują mi najbardziej. Od sowy nie mogłem oderwać wzroku. Jedynie centralne kadry budzą zastrzeżenia.. Zauważ, że np. kadrując sowę tak żeby znalazła się w mocnym punkcie, pozbywasz się tego drzewa z lewej strony które burzy IMHO kompozycję a do tego sugeruje (widać śruby czy gwoździe) że zdjęcie zrobiono w ZOO.
Pilek, Dk1000 i Lifter - macie oczywiście w 100% rację, kadrowanie to coś czego jakoś trudno mi się nauczyć. Pomimo przeczytania X książek o zasadach kadrowania, mocnych punktach....... jakoś nie wychodzi. Mówię o kadrowaniu w momencie robienia zdjęcia. Obróbka na komputerze to inna bajka - czuję do niej niechęćStaram się robić to w ostateczności. Po prostu chcę się nauczyć robić fajne zdjęcia a nie być dobrym w obsłudze GIMPa czy innego CSa. Dziękuję za cenne uwagi, postaram się coś z nich przyswoić.
The question is: What is a Mahna Mahna?