Większość potencjalnych użytkowników tego aparatu nie jest nawet zainteresowana używaniem statywu. Będą strzelać sobie autoportrety z ręki i zamieszczać na naszej-klasie.
Większość potencjalnych użytkowników tego aparatu nie jest nawet zainteresowana używaniem statywu. Będą strzelać sobie autoportrety z ręki i zamieszczać na naszej-klasie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Myślę, że kwestia ekranika może wstrząsnąć światowym rynkiem fotografii, a tysiące użytkowników aparatu już wkróce przekonają się, ze nie da się nim robić zdjeć.
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Mylisz się Mariush... wkrótce pojawi się nowy model statywu dedykowany dla D5000, gdzie aparat będzie na wysięgniku i będziesz mógł odchylać ekranik tylko w dół. I to będzie najlepszy statyw na świecie![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Przełomowy statyw - eh ten Nikon innowator
Ja myślę, że D6000, nauczony gorzkimi doświadczeniam, będzie produkowany z wbudowanym statywem (tak jak niektóre puszki - z gripem).
A ekranik będzie można obrócić dookoła aparatu o robić zdjęcia nawet z ekranikiem przed obiektywem (bo ktoś akurat będzie miał taką potrzebę)![]()
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
heh
to bylo celowe
ide o zaklad ze w kolejnej puszce nikona odchylany ekranik bedzie taki jak powinien byc
na 99% bedzie w nastepcy d300, bo srednia polka wlasnie wyszla
pewnie pojawi sie za pare meisiecy, moze juz latem
a d5000 to tylko przedsmak odchylanego ekranika dla nikoniarzy
Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 20.05.09 o 18:38
liczy sie af i obraz reszta nie ma znaczenia.. aha radocha na pierwszym miejscu zapomnialbym![]()
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
I jak już będzie ten odchylany ekranik w następcy D300 to dopiero wówczas sens jego funkcjonalności zostanie utwierdzony w klasie półprofi a później nawet profi i nikt nie będzie biadolił po co to komu, bo w końcu to Nikon. Rzesze profesjonalistów, z obrzydzeniem patrzących dotychczas na uchylny ekran w olympusach, będą pełne ochów i achów; jak w reklamie pewnego szamponu gdzie kobiety myjąc nim głowę doznają orgazmu, dla geniuszu i innowacyjności firmy N. Ale dopiero zaimplementowanie tego rozwiązania w produktach tej firmy, może usankcjonować rację bytu i użyteczność tego udogodnienia w umysłach fotografów. Przepraszam za uszczypliwy ton tego postu, nie zawsze jestem grzeczny.
OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC