Marcin510, cool story bro!
ogolnie, /facepalm i szkoda mi słow na jakis wiekszy komentarz...
Marcin510, cool story bro!
ogolnie, /facepalm i szkoda mi słow na jakis wiekszy komentarz...
Ło matko Marcin510 !!! A Tobie co się stało.... ??
/*...................*/
/* ...........................*/
. ehh
Wieprz to nie działa...!!!
/*...................*/
Trochę poniewczasie ale może się przyda na zaś.
Odpowiedź na pytanie dlaczego obiektywy Olympusa są the best w testach rozdzielczości na optyczne.pl jest na ich stronie:
http://www.optyczne.pl/138.1-artykuł...ia_FAQ.html#14
Wynika to z procedury testowej jaką przyjęli. Wiele razy było to powodem podobnych jak tu sprzeczek i wiele razy Arek to tłumaczył. Nie chcę dyskutować czy to jest dobrze czy źle tylko wskazać na sposób czytania wykresów testowych "ze zrozumieniem".14. Dlaczego obiektywy Olympusa notują najlepsze wyniki rozdzielczości, Nikkory, Pentaxy i Sony pośrednie, a Canony najgorsze?
To efekt testowania obiektywów na różnych korpusach. Najmniej pikseli ma Canon 20D, przez co maksymalne wyniki jakie może uzyskać na nim obiektyw lekko przekraczają poziom 44 lpmm. Obiektywy testowane na 10-megapikselowych matrycach Nikona D200, Sony A100 czy też Pentaxa K10D notują wyniki sięgające maksymalnie 47 lpmm. Najgęściej upakowane pikselami matryce oferuje Olympus, w związku z tym testy przeprowadzane na E-3 potrafią dawać wyniki przekraczające nawet 50 lpmm. Nie powinno to jednak dziwić, bo 10 megapikseli E-3, ze względu na małą matrycę formatu 4/3, daje taką gęstość pikseli jak w 16 milionach komórek ułożonych na matrycy formatu DX.
The question is: What is a Mahna Mahna?
ale to jest oczywiste.
Nie w tym był problem.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
OK...... to ja sobie cichutko czytam dalej![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
To może i z procedury wynika że korpusy Olka zawsze są najgorsze u nich...![]()
/*...................*/
haha, a miałem to na myśli :P
/*...................*/