Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Wciąż się uczę

Awatar giekon
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Wciąż się uczę

Proszę was o konstruktywną krytykę.Nie krzyczcie Człowiek uczy się całe życie
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	363
Rozmiar:	879,2 KB
ID:	14785   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	351
Rozmiar:	406,3 KB
ID:	14786  

qbic
    Gość
    1) zbyt centralnie, być może to optymalny kadr, nie bylem na miejscu z którego robiłeś zdjęcie...

2) ucięte łapy, rozmazane krzaki zasłaniają kota

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Hmmm, oba zdjęcia kuleją kadrowo. Pierwszy kadr centralny aż do bólu - często umieszczenie głównego motywu w samym środku kadru nie służy zdjęciu, tak jest i tutaj - dół zdjęcia nieciekawy, gdyby panią z psem inaczej umieścić w kadrze, wykorzystując drogę, fajne światło i miejsce powstałaby ciekawa fotografia...
    Zdjęcie drugie - badyle na przednim planie niczemu nie służą, kotek ma obcięte łapy, w dodatku jasny obszar światła za nim odwraca uwagę. Skoro zwierz udomowiony wybrałbym miejsce z bardziej korzystnym światłem, bardziej zadbałbym o kadr i może o modela - tu kot wygląda na znudzonego. Jakby rzucić kamykiem kilka metrów tak żeby on wylądował w zasięgu wzroku i słuchu kota być może przyjąłby on postawę gotowości do ataku - jak to na drapieżnika przystało. Ostatnio tak fotografowałem i oszukiwałem kota sąsiada...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Awatar giekon
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Co do zdjęcia numer jeden to owszem może zbyt centralnie ale obiekt uciekał mi z kadru więc czasu było mało . A zdjęcie kotka,zgadzam się,te gałęzie przeszkadzają ale te oczy
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Jakby rzucić kamykiem kilka metrów tak żeby on wylądował w zasięgu wzroku i słuchu kota być może przyjąłby on postawę gotowości do ataku - jak to na drapieżnika przystało. Ostatnio tak fotografowałem i oszukiwałem kota sąsiada...
    Niezły pomysł,dzięki A bydle nie udomowione. Ja mam psiaka białego ze zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez giekon ; 6.04.09 o 17:11 Powód: Automatyczne scalenie postów

Awatar giekon
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Wielki korzeń i atak korników
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	339
Rozmiar:	800,4 KB
ID:	14787  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dr_feelgood
    Mieszka w
    www.fotowizjer.net
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Hej witaj

O zdjęciach 1 i 2 napisano celne uwagi, przy czym 1 wolałbym bez postaci i psa. Wtedy można z niego co nie co wydobyć. Natomiast zdjęcie 3 przyznam Ci sie szczerze nie wiem o czym jest. Pień zlewa się z tłem, mała GO sprawia że nie ma na czym zatrzymac oka - niefortunny kadr. Może spróbuj skupić się na jakimś detalu, lub kilku, czasami to lepiej oddaje istotę tego co chcesz pokazać. Spróbuj innych spojrzen, nie tak centralnie. Próbuj dalej, trzymam kciuki
    Powodzenia

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez giekon Zobacz posta
    ...ale te oczy ...
    Zawsze możesz zmienić kadr w programie graficznym (w każdym zdjęciu), np tak:

Nazwa:	Bez_tytułu_1.jpg
Wyświetleń:	273
Rozmiar:	34,0 KB
ID:	14806  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Awatar giekon
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dziś dodam moja kochaną Emilke. Wiem ,że kadr trochę kuleje ale nie miałem możliwości podejścia od przodu.

Bez lampy

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	265
Rozmiar:	378,5 KB
ID:	14825  
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 7.04.09 o 20:08

Awatar giekon
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam po świętach . Jak zwykle brzuchy zwiększyły swoje obwody Parę fotek zrobiłem . Co sądzicie??

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	238
Rozmiar:	831,1 KB
ID:	15167   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	238
Rozmiar:	533,9 KB
ID:	15168  

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Pierwsze zdjęcie z ostatniej serii średnie.. Twarze niedoświetlone. Natomiast drugie moim zdaniem ma potencjał. Gdyby kard przesunąć trochę w prawo, tak, żeby droga znalazła się w mocnym punkcie, było by super
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl