Proszę was o konstruktywną krytykę.Nie krzyczcieCzłowiek uczy się całe życie
Proszę was o konstruktywną krytykę.Nie krzyczcieCzłowiek uczy się całe życie
1) zbyt centralnie, być może to optymalny kadr, nie bylem na miejscu z którego robiłeś zdjęcie...
2) ucięte łapy, rozmazane krzaki zasłaniają kota
Hmmm, oba zdjęcia kuleją kadrowo. Pierwszy kadr centralny aż do bólu - często umieszczenie głównego motywu w samym środku kadru nie służy zdjęciu, tak jest i tutaj - dół zdjęcia nieciekawy, gdyby panią z psem inaczej umieścić w kadrze, wykorzystując drogę, fajne światło i miejsce powstałaby ciekawa fotografia...
Zdjęcie drugie - badyle na przednim planie niczemu nie służą, kotek ma obcięte łapy, w dodatku jasny obszar światła za nim odwraca uwagę. Skoro zwierz udomowiony wybrałbym miejsce z bardziej korzystnym światłem, bardziej zadbałbym o kadr i może o modela - tu kot wygląda na znudzonego. Jakby rzucić kamykiem kilka metrów tak żeby on wylądował w zasięgu wzroku i słuchu kota być może przyjąłby on postawę gotowości do ataku - jak to na drapieżnika przystało. Ostatnio tak fotografowałem i oszukiwałemkota sąsiada...
Co do zdjęcia numer jeden to owszem może zbyt centralnie ale obiekt uciekał mi z kadru więc czasu było mało . A zdjęcie kotka,zgadzam się,te gałęzie przeszkadzają ale te oczy
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Niezły pomysł,dziękiA bydle nie udomowione. Ja mam psiaka białego ze zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez giekon ; 6.04.09 o 17:11 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wielki korzeń i atak korników![]()
Hej witaj
O zdjęciach 1 i 2 napisano celne uwagi, przy czym 1 wolałbym bez postaci i psa. Wtedy można z niego co nie co wydobyć. Natomiast zdjęcie 3 przyznam Ci sie szczerze nie wiem o czym jest. Pień zlewa się z tłem, mała GO sprawia że nie ma na czym zatrzymac oka - niefortunny kadr. Może spróbuj skupić się na jakimś detalu, lub kilku, czasami to lepiej oddaje istotę tego co chcesz pokazać. Spróbuj innych spojrzen, nie tak centralnie. Próbuj dalej, trzymam kciuki
Powodzenia![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dziś dodam moja kochaną Emilke. Wiem ,że kadr trochę kuleje ale nie miałem możliwości podejścia od przodu.
Bez lampy
Ostatnio edytowane przez grizz ; 7.04.09 o 20:08
Witam po świętach . Jak zwykle brzuchy zwiększyły swoje obwodyParę fotek zrobiłem . Co sądzicie??
Pierwsze zdjęcie z ostatniej serii średnie.. Twarze niedoświetlone. Natomiast drugie moim zdaniem ma potencjał. Gdyby kard przesunąć trochę w prawo, tak, żeby droga znalazła się w mocnym punkcie, było by super![]()
Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl