Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kolejne podejcie do nocnych....
Chyba mialam za dlugi czas, bo woda za bardzo sie rozmyla...
Moze cos podpowiecie.
Ja bym inaczej kadrował, mniej nudnej wody, a więcej nieba
No niestety przy długim czasie naświetlania inaczej się nie da. I woda będzie rozmyta.
NIe było tak bardzo ciemno aż (tak mi się wydaje patrząc na niebo). Może trzeba było podnieść iso, zejść z F16 troszkę i dać znacznie krótszy czas. Wtedy efekt rozmycia byłby mniejszy. I może światła w wodzie ładniej by się odbiły.
Ostatnio edytowane przez jolly ; 7.11.09 o 23:14
Pozdrawiam, Jola
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Na oszustwa jeszcze przyjdzie czas![]()
W tej chwili mam nadzieje, ze zgodnie z zasada prob i beldow uda mi sie w koncu osiagnac zamierzony przeze mnie efekt.
Jolly wydaje mi sie, ze mialam f8 ale byc moze sie myle.
Nastepnym razem tak jak sama mowisz podciagne Iso i skroce czas, zobaczymy co z tego wyjdzie
Bede tak dlugo probowac az sie uda.
W koncu bedzie sie wam to zamczysko na wzgorzu po nocach snilo
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Super !!!!!!!Mirek wlasnie tak to sobie wyobrazam.
Ale jak to sie robi..???? Mozesz mi cos napisac na pw. ???
Postawie Ci za to duze, zimne piwo!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 7.11.09 o 23:34 Powód: Automatyczne scalenie postów
Twój nocny zamek bardzo sympatyczny i było by ok gdyby nie Mirek54 który nadał mu blasku. Nie wiem jak on wyciagnął z wody te barwy. Wracając jeszcze do poprzedniego to pomyślałem, że ta nieostrość może wynikać z błądzenia w trybie live view autofokusa i może lepiej ustawić w trubie manualnym bo w nocy na światła jest łatwo.
pozdrawiam Wiejo