Strona 39 z 198 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    To chyba trudne w tych okolicach?
    Nie,to nie trudne.Tylko do tego rodzaju fotografi to sie idzie jak na ryby.O swicie lub o zmierzchu.Rozstawiasz sprzet i czekasz okazji.A nie przypadkowo przy spacerze z rodzinka.Bo albo zlapiesz stare wiadro,albo zrobisz pstryka.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    ... do tego rodzaju fotografi to sie idzie jak na ryby.O swicie lub o zmierzchu....Bo albo zlapiesz stare wiadro,albo zrobisz pstryka.
    Z tymi rybami to chyba nie całkiem tak. Ja swoje najlepsze okazy łapałem przed południem, chociaż faktycznie wychodziłem przed świtem, żeby zająć dobre miejsce
    Co do zdjęć, to większość zdjęć krajobrazowo- widokowych z Karaibów, Polinezji itp okolic jest robiona w słońcu. To jest nieodłączny element tego krajobrazu.
    Może warto by wydzielić ten temat do osobnego wątku, żeby nie zaśmiecać tego ?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Jak zwylke dziekuje za wasze cenne opinie i uwagi
    Wojna ze swiatlem to juz historia, zawsze jest z nim problem, bo przeciez odgrywa ono bardzo wazna role w kazdej fotografii.
    Ale w tym wypadku zdecydowalam sie isc pod prad i swiadomie zrobilam te fotki w pelnym sloncu, poniewaz tylko wtedy mozna sie cieszyc tym szmaragdowym kolorem wody....czyli cos za cos...
    Na pewno nie pierwszy i ostatni raz postepuje wbrew regulom, chociaz oczywiscie bede ciezko pracowac na poprawieniem wielu detali jak np. kompozycja, Go itd...
    Dzisiaj jeszcze jedno z tego samego spaceru. Ciekawa jestem co sadzicie o czyms takim, ja na poczatku nie moglam sie zdecydowac....rozjasnic wnetrze jaskini czy nie....az w koncu doszlam do wniosku, ze taki efekt "mnie" podoba sie bardziej ale licze na wasze opinie.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	86.jpg
Wyświetleń:	142
Rozmiar:	192,3 KB
ID:	20788  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Wykonac HDR w tym przypadku,inaczej tego dobrze nie pokazesz.Tak,zeby pierwszy plan i reszta byla w GO.Lub doswiecic swiatlem swoim.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 13.07.09 o 11:12

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Zgadzam się w tym wypadku z Helmuthem- ostre światło nie musi przeszkadzać w fotografii krajobrazu, pod warunkiem ,że kiedy to konieczne korzystamy z preselekcji przesłony. Troszkę trudniej jest kiedy krajobraz z "roślinnego" zamienia się w urbanistyczny. Natomiast do portretów ostre światło się nie nadaje.

Niepokoi mnie ciągle ta dziwnie słaba jakość detali na twoich zdjęciach (spójrz np. na skały na zdjęciach krajobrazowych). Obawiam się że popełniasz ciągle ten sam błąd przy obróbce w programie który posiadasz.
    Namawiam cię do zmiany programu- np. na zwykłą picassę- jest darmowa w necie.
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    wanilia ma niestety rację straszne mydło masz ostatnio na zdjęciach. Może już zwykłe wyostrzenie programie irfan by pomogło .

Ostatni kadr podoba mi się ale jakoś słaba.

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Wanila, Droplet macie racje, ze cos nie tak z obrobka i owszem moze to byc wina programu za pomoca ktorego podkrecalam zdjecia. Niestety przed wyjazdem mialam problemy z koputerem z powodu wirusa i po zrobieniu "czystki" maz zainstalowal mi inna, bardzo stara wersje programu zamiast tej ktora zawsze uzywlam....poniewaz nie mogl zanlezc CD...
    Na szczescie juz sie odnalazl i wkrotce zabiore sie od poczatku do pracy

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    No to dla odmiany cos z architektury w wydaniu mistrza Santiago Caladrava. Czesc kompleksu sztuki i nauki w Valencji.
    A przy okazji mam pytanie- to sa moje jedne z pierwszych fotek ktore zrobilam w formacie RAw.....dlaczego po przeniesieniu na jpg traca starsznie na jakosci?????? Istnieje jakas sztuczka w obrobce, albo w zachwaniu??????
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	87.jpg
Wyświetleń:	114
Rozmiar:	166,9 KB
ID:	20936   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	88.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	117,9 KB
ID:	20937  

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    ...dlaczego po przeniesieniu na jpg traca starsznie na jakosci??????
    Co znaczy "po przeniesieniu"? Nie Ty wywołujesz RAW-a tylko jakiś automat?
    Wynik wywołania, zależy w małym stopniu od programu w jakim wywołujesz za to bardzo od tego jak to robisz. Jeżeli po wywołaniu masz spadek jakości, to raczej Twoja wina, wina złego wywoływania.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

kowalikster
    Gość
    Ewentualnie kwestia ustawienia kompresji JPEG