http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Z tymi rybami to chyba nie całkiem tak. Ja swoje najlepsze okazy łapałem przed południem, chociaż faktycznie wychodziłem przed świtem, żeby zająć dobre miejsce
Co do zdjęć, to większość zdjęć krajobrazowo- widokowych z Karaibów, Polinezji itp okolic jest robiona w słońcu. To jest nieodłączny element tego krajobrazu.
Może warto by wydzielić ten temat do osobnego wątku, żeby nie zaśmiecać tego ?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jak zwylke dziekuje za wasze cenne opinie i uwagi
Wojna ze swiatlem to juz historia, zawsze jest z nim problem, bo przeciez odgrywa ono bardzo wazna role w kazdej fotografii.
Ale w tym wypadku zdecydowalam sie isc pod prad i swiadomie zrobilam te fotki w pelnym sloncu, poniewaz tylko wtedy mozna sie cieszyc tym szmaragdowym kolorem wody....czyli cos za cos...
Na pewno nie pierwszy i ostatni raz postepuje wbrew regulom, chociaz oczywiscie bede ciezko pracowac na poprawieniem wielu detali jak np. kompozycja, Go itd...
Dzisiaj jeszcze jedno z tego samego spaceru. Ciekawa jestem co sadzicie o czyms takim, ja na poczatku nie moglam sie zdecydowac....rozjasnic wnetrze jaskini czy nie....az w koncu doszlam do wniosku, ze taki efekt "mnie" podoba sie bardziej ale licze na wasze opinie.![]()
Wykonac HDR w tym przypadku,inaczej tego dobrze nie pokazesz.Tak,zeby pierwszy plan i reszta byla w GO.Lub doswiecic swiatlem swoim.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 13.07.09 o 11:12
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Zgadzam się w tym wypadku z Helmuthem- ostre światło nie musi przeszkadzać w fotografii krajobrazu, pod warunkiem ,że kiedy to konieczne korzystamy z preselekcji przesłony. Troszkę trudniej jest kiedy krajobraz z "roślinnego" zamienia się w urbanistyczny. Natomiast do portretów ostre światło się nie nadaje.
Niepokoi mnie ciągle ta dziwnie słaba jakość detali na twoich zdjęciach (spójrz np. na skały na zdjęciach krajobrazowych). Obawiam się że popełniasz ciągle ten sam błąd przy obróbce w programie który posiadasz.
Namawiam cię do zmiany programu- np. na zwykłą picassę- jest darmowa w necie.
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
wanilia ma niestety rację straszne mydło masz ostatnio na zdjęciach. Może już zwykłe wyostrzenie programie irfan by pomogło.
Ostatni kadr podoba mi się ale jakoś słaba.
Wanila, Droplet macie racje, ze cos nie tak z obrobka i owszem moze to byc wina programu za pomoca ktorego podkrecalam zdjecia. Niestety przed wyjazdem mialam problemy z koputerem z powodu wirusa i po zrobieniu "czystki" maz zainstalowal mi inna, bardzo stara wersje programu zamiast tej ktora zawsze uzywlam....poniewaz nie mogl zanlezc CD...
Na szczescie juz sie odnalazl i wkrotce zabiore sie od poczatku do pracy![]()
No to dla odmiany cos z architektury w wydaniu mistrza Santiago Caladrava. Czesc kompleksu sztuki i nauki w Valencji.
A przy okazji mam pytanie- to sa moje jedne z pierwszych fotek ktore zrobilam w formacie RAw.....dlaczego po przeniesieniu na jpg traca starsznie na jakosci??????Istnieje jakas sztuczka w obrobce, albo w zachwaniu??????
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ewentualnie kwestia ustawienia kompresji JPEG