do 74.mam tytul TECHNLOGIA KOSMICZNA ,A XVIII WIEK. super fotki.![]()
do 74.mam tytul TECHNLOGIA KOSMICZNA ,A XVIII WIEK. super fotki.![]()
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Widząc te migawki pierwsze co mi przychodzi do glowy to: ło matko jak ja się cieszę, że żyję na swoim zadupiu!!!
Podoba mi się pańcio z żonką choc ciasnawo, kadr z osiołkiem też ale jak widzę tak potraktowane zwierzaki to mi gardło ściska (ciekawe, że przy żonce w tym czymś i za plecami mężusia jakoś nie?), dziewczynka bardzo smutna i nieobecna za to reszta dzieciaczków choć pewnie żyjących w kompletnie innych warunkach bardziej cieszy oko ale tu chyba trzeba by się zagłębić w zwyczaje i kultrę tego kraju i jakoś trudno mi przez to ocenić fotki tak do końca.
Anteny rewelacja, takie widoczki poprawiają mi humor
PS: nie wiem z jakiego powodu ale nie widzę ostrych konturów tylko obrazy składają się jakby z plamek ale może tylko ja tak mam
ciekawa jestem kolejnych!
pozdrawiam
Życie ma tyle kolorów ile potrafisz w nim dostrzec.
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Malenka, K_puchatek fajnie, ze wpadliscie!!
Pozostalym kolegom i kolezankom tez jak zwykle dziekuje za cenne uwagi.
Mam problem.......
Nie wiem czy powinnam zalozyc do tego osobny watek ale moze tutaj cos mi mozecie podpowiedziec.....Cos mi nie pasi z ostroscia zdjec, tak jakby fokus szwankowal....bo w Algierze czesto strzelalam na szybko z automatycznego aby nie miec problemow i teraz jak przegladam zdjecia to nawet te ktore zrobione byle bez pospiechu nie maja ostrosci takiej jakiej bym sie spodziewala po moim Canonie i po Sigmie...
Gdybym robila zdjecia w trybie A albo Tv to mialabym watpliwosci, ze sama cos pokrecilam ale z gotowca....?????
Np. jak na zdjeciu sa trzy osoby, to mam wrazenie, ze ostra jest tylko twaz jednej z nich i reszta zdjecia mydlo....
Poniewaz sprzet jest nowy nie mam pewnosci, czy to brak umiejetnosci czy byc moze cos szwankuje, ale z gotowca to focus powinien zadzialac raczej dobrze....
Co radzicie???![]()
Wrzuć jakieś fotki, które uważasz za nieostre lub przestrzelone (bez obróbki, może tylko pomniejszone, koniecznie z exifami).
Na forum są mądre głowy, na pewno coś doradzą...![]()
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Dzieki wlasnie na cos takiego licze.
Najgorsze to miec watpliwosci gdzie jest problem.....w braku umiejetnosci czy byc moze sprzet szwankuje a ja jako "zieleniak" w tej materii nie potrafie tego odroznic...
Nie wiem czy wybralam dobre przyklady, ale staralam sie takie najgorsze....Na pierwszym nie mam bladego pojecia gdzie skupila sie ostrosc ....na fladze ???? Na drugim ostra jest chyba tylko koszulka w paski pana na pierwszym planie, a wydaja mi sie ze powinno byc ostrzej na calym zdjeciu ....Ufffff z gory jestem wdzieczna za uwagi.
Nie wiem jak używasz spustu migawki więc wytłumaczę od podstaw. Jeśli np. chcesz zrobić zdjecie osobie ale nie w centrum kadru tylko np. z boku, to celujesz centralnie w obiekt (na moim zdjęciu szczeniaczek) przyciskasz spust do połowy i trzymając dociśnięty do połowy przesuwasz aparat aby obiekt był z boku i wtedy dociskasz migawkę. Może to banalne ale to podstawowy błąd nowicjuszy, sama go dawno temu popełniałam aż wgryzłam się w instrukcjęi książki foto.
No i ważne jest tez jak ustawiasz pomiar punktowy aparatu- zajrzyj do instrukcji.
Powinnaś już w wizjerze widzieć na co ustawia się ostrość? Poćwicz na przedmiotach w domu albo spacerze za każdym razem oglądając efekt.
Pozdrawiam
p.s. na drugim zdjęciu musiałaś mieć małą głębię ostrości skoro panowie dalej są nieostrzy. Czyli mały numer przesłony mówiąc obrazowo.
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 28.06.09 o 23:31
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
...no ja niestety nie pomogę w kwestii technicznej, oceniam zdjęcia pod kontem tego czy wywołują emocje i podobaja się czy nie! cała reszta ciągle pozostaje dla mnie slodką tajemnicą![]()
Życie ma tyle kolorów ile potrafisz w nim dostrzec.
Witam ponownie po przerwie![]()
Niestety mialam do zrealizowania pewne zobowiazania zdjeciowe z podrozy do Algieru, ale z czesci oficjalnej (niekoniecznie interesujacej) i okazalo sie to dosyc czasochlonne....Aby raz na zawsze sie z nimi uporac pozostawilam przyjemniejsza jak dla mnie czesc wizyty na jakis czas na boku teraz bede musiala nadrobic zaleglosci.
Nie bylo zbyt wielkiego odzewu na moj ...problem. Wanilia dzieki za rade ale na tym etapie to akurat z tym o czym piszesz juz nie mam watpilwosci, chodzilo raczej o ustawienia aparatu....Niestety nie mialam zbyt wiele czasu przed podroza aby sie z nim dobrze zapoznac, no ale to nic .....mam nadzieje, ze po eksperymentach na zasadzie prob i bledow bedzie lepiej.
Malenka, doskonale Cie rozumiem bo u mnie rzadza dokladnie te same kryteria w ocenie zdjec...ich tresc, emocje jakie wzbudzaja albo przekazuja....reszta sama przyjdzie.
Zapraszam ponownie do wizyty w miasteczku Zacar,poznania jego mieszkancow i ich ulubionego zajecia w wolnym czasie....ktorego maja w nadmiarze...
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 9.07.09 o 01:16
hmmm albo tam jest niesamowicie dziwne światło, albo po prostu zepsułaś obróbkę...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.