Ciekawe zdjęcia
162 skojarzyło mi się z wkurzoną panną młodą czekającą na spóźnialskiego kawalera![]()
Ciekawe zdjęcia
162 skojarzyło mi się z wkurzoną panną młodą czekającą na spóźnialskiego kawalera![]()
piękny portret dziewczynki![]()
Quentin35 i Magg44 witam na pokladzie
Droplet, jestes bardzo spostrzegawczy.
Ta szarfa to wbrew pozorom wazny element stroju. Po niej rozpoznaje sie do ktorej "Falla" przynalezy osoba ktora ja nosi. Na szarfie jest herb i nazwa "dzielnicy" w ktorej znajduje sie dana "Falla".
Dzien w ktorym zrobilam te fotki, to najwazniejszy dzien tych miejscowych swiat. Wszyscy czlonkowie "Fallas" robia pochod przez miasto i na koniec skaldaja kwiaty pod pomnikiem patronki marynarzy....stad te kwiaty w dloni dziewczyny.
Chociaz "Fallas" trawaja prawie tydzien, to tylko przez trzy dni panie i panowie ubieraja sie tak strojnie. W przypadku dziewczyn wymaga to duzego poswiecenia, poniewaz codziennie rano musza wczesnie wstac i leciec do fryzjera, aby im uczesal tego pieknego koka.
Na tych ostatnich fotkach chcialam abyscie zobaczyli jak wyglada typowy damski stroj w calosci, natomiast Babcia to najstarsza uczestniczka "Fallas " w Denii....nalezalo jej sie zdjecie.
Dziewczynka pochodzaca z Ameryki poludniowej, z kwasna i w zasadzie brzydka mina to dowod na to jak mieszaja sie tutaj kultury.
Pozostaja mi do pokazania tylko same monumenty, ktore w ostatni dzien gina w plomieniach.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
babcia bardzo, bardzo swietnanapewno najlepsza fota z ostatniej wrzutki
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Babcia rewelacyjna, ale nie ten przedział wiekowy miałem na myśliPo cichu liczyłem na uroczą damę w stylu Penelope Cruz.
Te portreciki dzieci - świetne.
Pozdrówka.
Dzięki za informację. Takie stroje robią wrażenie.
Panowie nie muszę się przebierać?
Mam nadal nadzieję, że jednak udało ci się jeszcze ustrzelić jakąś w miarę ładną hiszpankę![]()
Bardzo podobają mi się te portrety - zarówno dziecięce, jak i "dorosłe".
Jeśli miałbym coś dodać - może na niektórych portretach przydałby się szerszy kontekst? Np. kilka postaci, sytuacja, zestawienie? Dopełniłoby to reportaż, ułożyłoby w całość - niezwykle barwną, ciekawą i dla nas - oziębluchów z błotnistej Polski - wręcz egzotyczną.
czekam na dalsze zdjęcia
Pozdrawiam
Pat
Babcia świetna.
Panienka skwaszona, jakby butelczynę octu wypiła zamiast soku. Być może się dziewczę nudziło?
Ciuchy genialne. Ale jakbym miała codziennie latać do fryzjera, to by mi się nie chciało.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Starsza pani swietna....
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO