Strona 9 z 198 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    Diveata ty mi zazdroscisz wody, a ja Tobie podrozy po Laosie, Vietnamie...Cos pieknego!!! Planujemy z mezem taka wyprawe, ale wiadomo, ze na to potrzebne sa fundusze....i czas.....Chociaz bardziej to pierwsze
    E wcale tak nie jest jak myślisz Myślę, że 3 tygodniowy wyjazd do Hiszpanii wyszedł by mnie dużo więcej niż wyjazd do Tajlandii, Kambodzy i Laosu. Wszystko kwestia tego co planujesz i jaki masz styl podróżowania. Wiadomo, że jak się śpi w 5-cio gwiazdkowych hotelach to można pójść z torbami Ale jak nie jesteś jakoś bardzo ograniczona w czasie to możesz znaleźć bardzo tani bilet lotniczy (kumpel leci za 2 tygodnie z Madrytu do Ekwadoru za 1000 zł . Żarcie w Azji jest bardzo tanie. Za obiad płaciliśmy dolara - i naprawdę można się najeść. Na pewno droższy jest transport, ale jak się spotka miłych ludzi to zawsze Cię ktoś podwiezie za friko

Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    Oczywiscie zaczne od edycji tutejszych (hiszpañskich) bo mam je bardziej pod reka, ale instynkt mnie ciagnie do czegos po polsku
    Wysyłam Ci na priv jedna dobra ksiązkę po polsku
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Wielkie dzieki za ksiazki Diveata, na spokojnie do nich zajze jak sie skonczy swiateczne obzarstwo...
    Natomiast jesli chodzi o podroze to zdecydowaie nie jestem z tych co spia w hotelach 5-gwiazdkowych, najwazniejsze zeby nic po mnie nie skakalo i zeby bylo sie bylo gdzie umyc...
    Generalnie nie przepadam za wyjazdami zorganizowanymi przez biura podrozy, z reguly sama szukam lotow, jakies lokum i czytam wszystko co jest mozliwe na temat miejsca do ktorego sie wybieram aby juz na miejscu poruszac sie w miare pewnie po nowym terenie.
    Wraz z mezem staramy sie jak najbardziej zblizyc do ludzi i kultury danego miejsca, czyli placek na plecy, wygodne buty i lazimy calymi dniami, jemy z reguly tez w miejcasch tubylcow a nie tych przeznaczonych dla turystow.
    Najgorszy problem to czas, ja niestety musze juz w styczniu zaplanowac urlopu na caly rok, wiec oferty lotow w innych terminach w moim wypadku odpadaja Ale to nic, najwazniejsze to nigdy nie rezygnowac ze spelnienia marzen!!!!

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Zdj.zamek2 - bardzo fajnie ujęłaś to w kadr,sama kompozycja ciekawa i zachęcająca do zatrzymania.Jest jedno ale - fota została zmasakrowana w ciemni.Szkoda,bo przypuszczam,że z jpeg'a,jeśli jednak masz ryginalny RAW, to można by ją choc trochę naprawic.

W wypadkach takich jak tu,gdzie widac jest częśc nieba,ja naświetlałbym właśnie na nie,czyli na niebo.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

| OlyJedi Awatar Waldbrum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

ocena

Witaj
    Bardzo fajne zdjęcia, oby tak dalej...
    Ośmiorniczki zawsze przywołują mi wspomnienia z "ciepłych krajów"
    E 30, ZD14-54 II, ZD50-200, ZD7-14, ZD50 Macro, ZD 35 Macro, ZD8mm, HLD4, EC20, EC14, Takumar 50 1,4 i coś tam jeszcze...

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez e-510 Zobacz posta
    Zdj.zamek2 - bardzo fajnie ujęłaś to w kadr,sama kompozycja ciekawa i zachęcająca do zatrzymania.Jest jedno ale - fota została zmasakrowana w ciemni
    Na pewno masz racje, ze glowna masakra zostala popelniona w ciemni bo mnie osobiscie kadr sie podobal ,ale poniewaz nie mam problemu z powrotem do tego miejsca wiec zrobie drugie podejscie i byc moze uda sie troche lepiej

Dzisiaj aby nikt mi nie powiedzial,ze spoczelam na kwiatkach.....wiec poszlam cwiczyc wlasnie w nich, czyli pomasakrowalam pare kwiatkow podczas popoludniowego spaceru ( w koncu mam cwiczyc aby sie nauczyc )

No to prosze moje kwiatki ( ufff a ja ide sie schowac przed specjalistami od kwiatkow)
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kwiatek 1a.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	329,9 KB
ID:	15115   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kwiatek 2a.jpg
Wyświetleń:	169
Rozmiar:	189,1 KB
ID:	15116   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kwiatek-3.jpg
Wyświetleń:	168
Rozmiar:	233,4 KB
ID:	15117   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kwiatek 6.jpg
Wyświetleń:	176
Rozmiar:	219,6 KB
ID:	15119  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kwiatek 7.jpg
Wyświetleń:	167
Rozmiar:	290,0 KB
ID:	15120  

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    ....i jeszcze jeden kwiatuszek..
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kwiatek 5.jpg
Wyświetleń:	153
Rozmiar:	194,7 KB
ID:	15121  

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Kwiatki masakra w obróbce, nie widać detali.
    Jedynie ostatnia.
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez taztaz Zobacz posta
    Kwiatki masakra w obróbce, nie widać detali.
    Jedynie ostatnia.
    Faktycznie, musze sprawdzic co zrobilam bo jak nad nimi pracowalam to tak fatalnie nie wygladaly...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Za kolorowo,za kontrastowo,zaszumione,spsute przez niepotrzebne wyostrzanie.
    Ale niech fachowcy sie wypowiedza.

Kwiatki to ciezka sprawa

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    ...a teraz lepiej????

Nazwa:	kwiatek 1b.jpg
Wyświetleń:	157
Rozmiar:	178,3 KB
ID:	15122   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kwiatek 2b.jpg
Wyświetleń:	151
Rozmiar:	183,1 KB
ID:	15123