Strona 8 z 198 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Na ostatnich jest bardzo mocne światło i po obróbce są zbyt przeostrzone (tj zbytnie wyostrzenie w jakiejś tam mierze zależy od monitora na jakim się ogląda). I po prostu takiego czegoś BW nie uratuje. (zaraz mnie zjedzą miłośnicy mocnych kontrastów).
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Na ostatnich jest bardzo mocne światło i po obróbce są zbyt przeostrzone (tj zbytnie wyostrzenie w jakiejś tam mierze zależy od monitora na jakim się ogląda). I po prostu takiego czegoś BW nie uratuje. (zaraz mnie zjedzą miłośnicy mocnych kontrastów).
    Faktycznie, "materiał wyjściowy" nie jest najlepszy. Dlatego tylko (MZ) pójście w grafikę może coś dać, uratować to zdjęcie (ale może się mylę ? )
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Możliwe, pytanie tylko czy warta skórka za wyprawkę? Może lepiej jednak odpuścić?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Może powinaś pójść ostrzej:
    ....pewnie masz racje, ale ja w tej chwili jeszcze nie jestem pewna gdzie sa limity tej ostrosci......i pewnie nie dla kazdego sa jednakowe
    Na pewno jeszcze bede probowac w BW bo mnie sie podoba
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Może lepiej jednak odpuścić?
    Oczywiscie, ze lepiej by bylo odpuscic, ale wtedy nic bym sie nie nauczyla na wlasnych bledach....
    Jak umiesilam to zdjecie to wspomnialam, ze miejsce bardzo mi sie podoba i bardzo bym chciala tam wrocic aby jeszcze raz sprobowac, ale juz troche bogatsza w wiedze i wasze cenne rady.
    Ostatnio edytowane przez masakrer ; 11.04.09 o 23:27 Powód: Automatyczne scalenie postów

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Możliwe, pytanie tylko czy warta skórka za wyprawkę? Może lepiej jednak odpuścić?
    Masz rację, to autor powinien decydować. Albo "odpuszcza", albo "przerabia". Tu była taka sytuacja, że marne zdjęcie autorka próbowała ratować konwersją do B&W. MZ, tylko pójście w grafikę miało sens. Pojawia się dylemat: do jakiego momentu możemy próbować ratować zdjęcie a kiedy odpuścić? Ale to dylemat dla autora
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Wiem ,ze zdjecie bylo marne albo jak wolicie gniot ale jeszcze nikt mi nie powiedzial co jest zle oprocz swiatla...??? Wszystko??? Kadrowanie, ostrosc ???? A moze juz samo miejsce nieciekawe....Walcie na calego, nie obraze sie, bo wczesniej czy pozniej sie naucze.
    Nie obchodzi mnie jak dlugo bede musiala sie czerwienic z moich wypocin, bede sluchac waszych rad i robic od nowa.
    Mam nadzieje, ze brak umiejetnosci mnie nie zniecheci do dalszych prob i z czasem nie bedziecie meczyc wzroku patrzac na moje fotki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Wszystko zle-sama chcialas.Zadbaj o klimat ujecia,nie zawsze ostrosc jest potrzebna w calym kadrze,pracuj GO,wprowadz widza w miejsce na focie,ktore wyeksponujesz w kadrze.Dobrej foty krajobrazu nie zrobisz zatrzymujac sie na chwile.Trzeba pochodzic poczekac ,czasem na chmurki,na swiatlo...Nie wystarczy cyk i jade dalej.Fotografia to nie ping-pong,to raczej szachy.Dobrze sie zastanow zanim nacisniesz,pokrec sie wokolo tego,nie dzis to jutro,nie w sloncu to w czasie burzy,deszczu,we mgle.

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Bardzo dziekuje!!! O to wlasnie mi chodzilo
    Wszelkiego typu uwagi sa dla mnie konstruktywne i bede wyciagac z nich wnioski.
    Dlatego chce sobie troche poczytac na temat GO, bo troche sie z tym wszytkim na raz gubie. Juz sobie przejzalam jeden z watkow w ktorym Mysikrolik tlumaczy co nie co takim "zieleniakom" jak ja ,ale to jeszcze za malo. Oczywiscie po poczytaniu trzeba jeszcze cwiczyc....

Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Każdy jakoś zaczynał i raczej zdecydowana większość od bardzo przeciętnych zdjęć Zawsze dobrze sobie poczytać jakąś książkę i zapoznać się z podstawami. To zdecydowanie pomoże wyeliminować błędy, a reszta przychodzi z czasem.

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Każdy jakoś zaczynał i raczej zdecydowana większość od bardzo przeciętnych zdjęć Zawsze dobrze sobie poczytać jakąś książkę i zapoznać się z podstawami. To zdecydowanie pomoże wyeliminować błędy, a reszta przychodzi z czasem.
    Juz jestem na tym etapie....Moje ukochane powiesci patrza z zadroscia z biblioteki, bo zamiast nich czytam o glebi ostrosci, przeslonie, iso....
    Ale zdecydowalam, ze nie wezme do reki aparatu az bede mogla robic lepsze zdjecia swiadomie, a nie przez przypadek