Strona 7 z 198 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Obejrzałem sobie specyfikacje S7000 i w sumie nic mu nie brakuje. Spokojnie możesz używać trybu M jak chcesz mieć pelną kontrolę nad parametrami, albo najbardziej lubianego A.
    Ja cie nie namawiam do zmiany przyzwyczajeń ale w ciężkich warunkach automatyka głupieje a tak można sobie zrobić parę zdjęć z różnymi ustawieniami.

Ciekawi mnie natomiast dlaczego użylaś trybu Portrait do robienia krajobrazu w zdjęciu 4

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Drpolet byś się wstydził tak koleżance "pod spódnicę" zaglądać hmmm?
    Swoją drogą zacięcie detektywistyczne
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Z ostatniej serii pierwsza fotka jest ciekawa a napewno pokazany krajobraz, trzeba by tylko chwilkę popatrzeć i wybrać lepszy kadr-Potencjał miejsca niezaprzeczalny
    Radzę zmierzyć się z tym jeszcze raz

Pozdrawiam !!

Peter

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peter1976 Zobacz posta
    Z ostatniej serii pierwsza fotka jest ciekawa a napewno pokazany krajobraz, trzeba by tylko chwilkę popatrzeć i wybrać lepszy kadr-Potencjał miejsca niezaprzeczalny
    Radzę zmierzyć się z tym jeszcze raz
    Na pewno miejsce ma potencjal, ale bez umiejetnosci i na szybko ( bo jak wspomnialam zrobilam przystanek w drodze do pracy) to nie jest latwo..
    Sprobuje wrocic jeszcze raz w to miejsce ale przy lepszym swietle.

Pozdrawiam.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Ciekawi mnie natomiast dlaczego użylaś trybu Portrait do robienia krajobrazu w zdjęciu 4
    .....pewnie w pospiechu cos pokrecilam, skoro tylko to tak bylo ustawione??

A pod spodnice mozesz zagladac....( ja nie mam nic do ukrycia)
    Chce sie jak nakwiecej nauczyc, bo tylko wtedy zdecyuje sie na zainwestowanie w lepszy sprzet, a nie na odwrot.

Chyba najpierw trzeba miec jakies umiejetnosci, bo bez nich nawet z super maszyna nic sie nie wycisnie.

Przypomniala mi sie wlasnie taka typow letnia anegdota, jak nurkuje zawsze widze gosci z super sprzetem, butlami, strzelbami etc .....w wodzie do pasa......
    Ostatnio edytowane przez masakrer ; 9.04.09 o 21:05 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Podoba mi się javea1. Ladny krajobraz, ladne kolory, ciekawe zdjęcie.. może jedyne co to ciut leci w prawo.
    Dwójka też by była niezła, gdby nie przepalone fale.
    Natomiast reszta jest u mnie na nie.. nie wiem, może nie lubię krzaków

Zazdroszczę urokliwego miejsca zamieszkania. Na pewno ma niesamowity potncjał fotograficzny. Liczę na to, że jeszcze nas jakimiś ciekawymi fotkami znad morza - ah jak ja kocham wodę
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Diveata ty mi zazdroscisz wody, a ja Tobie podrozy po Laosie, Vietnamie...Cos pieknego!!! Planujemy z mezem taka wyprawe, ale wiadomo, ze na to potrzebne sa fundusze....i czas.....Chociaz bardziej to pierwsze
    Ale wszystko w odpowiedniej chwili, tymczasem bede sie starala zaglebiac w tajemnice fotografii. Chcialabym zasiegnac troche wiedzy z ksiazek dla takich poczatkujacych zoltodziobow jak ja....
    Moze ktos cos podpowie od czego zaczac, bo na pewno literatury na ten temat nie brakuje.
    Oczywiscie zaczne od edycji tutejszych (hiszpañskich) bo mam je bardziej pod reka, ale instynkt mnie ciagnie do czegos po polsku

Zycze wszystkim wesolych swiat!!!!!!!

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Rozumiem, ze nikt nie traci czasu na czytanie, ale nic nie szkodzi ja juz znalazlam troche materialu i zaczelam poglebiac wiedze na temat fotografii i rowniez przeczytalam od A do Z instrukcje aparatu ktory jak na razie posiadam, aby w pelni wykozystac jego mozliwosci.
    ( masz racje Droplet, ze nic mu nie brakuje zwlaszcza w rekach takiego zoltodzioba jak ja...no moze szerszy obiektyw)
    W miedzy czasie zanim zaczne stosowac sie do tych wszystkich zasad, prosze jeszcze o kilka waszych cennych wskazowek. Po sesji na morzem juz wiem jakie bledy popelnilam i na pewno tam wroce aby wyciagnac stamtad cos ladniejszego, ale woda i statki to nie jedyne temat ktory moge zaoferowac. Wybralam sie na spacer po okolicach ruin zamkowych i zrobilam cos na probe, bo bardzo mi sie podoba ta brukowana droga.
    Bede wdzieczna za uwagi w jaki sposob najlepiej kadrowac tego typu miejca aby jak najlepiej pokazac teksture podloza, czy lepiej przmknac czy otwozyc przeslone itd ( ja chcialam sie czolgac po ziemi ale ludzie sie gapili) Bede tam wracac przy innym swietle aby uniknac tych przepalow, chociaz ciezko bedzie bo czas wizyt jest ogranicziony.
    Z gory dziekuje za cierpliwosc.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zamek 1.jpg
Wyświetleń:	210
Rozmiar:	523,9 KB
ID:	15056   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zamek 2.jpg
Wyświetleń:	215
Rozmiar:	585,3 KB
ID:	15057   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zamek B&W.jpg
Wyświetleń:	216
Rozmiar:	502,6 KB
ID:	15058  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    ale instynkt mnie ciagnie do czegos po polsku

Zaproponuje Ci stronke http://www.ksiegarniapolska.de/shop/....php/cPath/205
    Mozna znalesc cos zawsze ciekawego.Tanio,i przysla do domu.Jesli podasz co cie interesuje a nie maja w ofercie-sprowadza i wysylaja.
    Nie zawsze typowe prace fotograficzne naucza patrzec na kadr,mnie pomagaja mistrzowie malarstwa.

Ja juz skorzystalem z wielu pozycji.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 11.04.09 o 13:39

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Bardzo fajna strona,dziekuje i na pewno skorzystam.
    A swoja droga to masz racje Mirku, ze mozna sie wiele nauczyc od mistrzow malarstwa, ale to kolejny stopien w mojej wspinaczce po stromej drabince wiedzy na temat fotografii

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    ...rowniez przeczytalam od A do Z instrukcje aparatu ktory jak na razie posiadam, ...
    No to choćby za to należy Ci się pochwała. Niestety wielu posidaczy aparatów, nie przeczytało jej wcale
    Edit
    Twoje B&W wydaje mi się jakieś nijakie (chociż nie przepadam za B&W ). Może powinaś pójść ostrzej:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez_tytułu_1.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	495,4 KB
ID:	15086  
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 11.04.09 o 23:04
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA