Czyli jednak leci.....
No to chlopaki zgodnie z wasza rada wyprostowalam o 2 st.
( za Helmuthem) i wyszlo i cos takiego.
Czy teraz juz jest ok??![]()
Czyli jednak leci.....
No to chlopaki zgodnie z wasza rada wyprostowalam o 2 st.
( za Helmuthem) i wyszlo i cos takiego.
Czy teraz juz jest ok??![]()
Komin leciał w lewo o 2° związku z tym pozwoliłem sobie obrócić go w przeciwnym kierunku (w prawo) o 2°.
Oto wynik, pion komina mnie zadowala![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
....o ile dobrze pamietam to dzisiaj nic nie pilam, a mimo wszystko powalilam komin w druga strone...
No ale wlasnie dlatego wybralam to zdjecie, bo mnie intrygowalo
Dzisiaj pomimo kiepskiej pogody...pojechalam do pracy z aparatem
Nie moglam sie oprzec chociaz kilku fotkom tak dla wprawiania oka i reki.
Byc moze nadaja sie od razu do kosza...ale sami powiedzcie.
Ciekawa okolica. Podoba mi się pierwsze ale jakby przeostrzone. Przy tego typu zdjęciach, zwróć uwagę na horyzont. Tu opada lekko w prawo.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wiesz Helmuth, to pierwsze to bylo zlapane w jedynym momecie kiedy przez ulamek segundy wyszlo sloneczko, pozostale juz przy calkowicie innym swietle, dlatego roznica jest tak brutalna.
Ale przyznam szczerze, ze zawsze mam troche watpliwosci z ostroscia, nie jestem pewna do jakiego stopnia podciagac....ale to tez wymaga wiele praktyki, wiec bede dalej cwiczyc![]()
Z tą dobrą pogodą to nie jest tak prosto. Dla mnie najgorsza pogoda do zdjęć krajobrazu to taka bez chmur. Z tego co pamiętam to w Denii wieje w ściśle określonych godzinach i można sobie wybrać morze z falami albo bez
javea 1.jpg podoba mi się klimat, nie wiem czy bym poniósł wyżej aparatu aby objąć więcej morza ale to takie moje gdybanie![]()
javea 4.jpg ma widoczne wypalone fale i tak do końca nie wiem gdzie jest niebo a gdzie morze.
W pozostałych 6 i 3 nie przekonują mnie kadry bo miejsce ciekawe.
Nie wiem czy nie lepiej by było przymknąć trochę przysłonę, jeśli to oczywiście możliwe, ale ja pejzaży się dopiero uczę niech się lepiej wypowie jakiś spec![]()
do kosza to moze nie, ale masz jakies z pracy?![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
.....Z pracy???...nie chce aby mnie zlinczowali....w szpitalu.....
Droplet, masz racje,ze fale wypalone.....moja wina.
Kadrowanie tez sie zgadzam, ze mogloby byc lepiej.
A na koniec trzeba dodac, ze to wszystko jest zrobione juz troche zabytkowym (prawie na pedaly) Fuji S7000.
Uffff![]()
Wiec jak widzicie to nie kokieteria, ze jestem w "poczatkujacych"
I bedzie potrzebna wielka cierpliwosc z Waszej strony aby korygowac wszystkie moje bledy.![]()
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 9.04.09 o 00:17 Powód: Automatyczne scalenie postów