117- świetny imponujący widok. 118- ekstra wnętrze. Zarówno jedno jak i drugie wciąga swym architektonicznym stylem, rozmachem i pięknem.
117- świetny imponujący widok. 118- ekstra wnętrze. Zarówno jedno jak i drugie wciąga swym architektonicznym stylem, rozmachem i pięknem.
pozdrawiam Wiejo
Dobry wieczor!! Cieszy mnie, ze podobaja sie Wam dziela Calatravy, mam nadzieje, ze jak nastepnym razem wpadne do Valencji z aparatem to bede sie mogla z Wami podzielic innymi wyczynami tego zwariowanego architekta
Bufetowa masz racje, ze ostatnie mniej czyste...wiec chyba nie warta skorka wyprawki, nie bede nad nim wiecej siedziec i prostowac
Dzisiaj mam na liczniku prawie 1000 km, poniewaz musialam sobie zrobic przymusowy wyjazd do Madrytu (nie dla przyjemnosci) .....i wrocic w ten sam dzien...
Udalo mi sie jednak zmusic meza do krotkiego postoju w miasteczku Aranjuez gdzie w pospiechu ustrzelilam sobie cos takiego:
po glebszej analizie chyba wole te wersje ostatnich fotek...ale sami powiedzcie czy mam racje![]()
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 17.10.09 o 01:59
z ostatnich najbardziej 119b, oczy uciekają w nieskończoność. a gdyby ten ciąg sie zaczynał o ciemnego filary a nie jasnego kawałka MZ było by lepiej.Nie zmienia to faktu ze fantastyczne miejsce znalazłaś do fot.
Ostatnio edytowane przez taztaz ; 17.10.09 o 02:10
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
A ja 119 i 120b
Pierwsze ze względu na kadr a drugie ze względu na kontrast (innych różnic w wersjach 120, nie dostrzegłem).
Jednak w kadrze (120) brakuje mi symetrii- mój konik. Linie styku posadzki za ścianą i kolumnami, powinny wychodzić z narożników a zbiegać się w środku kadru (na pionowej osi). U Ciebie zabrakło krok, może pół, w lewo:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzieki Teztazkiedys bylam w tym miasteczku bez aparatu i zaciskalam zeby jak zobaczylam takie dluuuugieeeeee arkady, dlatego tym razem jak tamtedy przejezdzalam zazucilam torbe z maszyna na plecy i zmusilam meza do krotkiego postoju.
Helmuth, uchylam przed toba czolo, masz racje z ta pozioma linia
Sama nie wiem dlaczego jako punkt odniesienia wybralam sobie srodek drzwi na koncu korytarza![]()
Jeszcze dwa z innego "tunelu" , czarno- biale i w kolorze![]()
Fajny ten "tunel", ale wytłumacz mi dlaczego takie nastawy?
Wartość przysłony: 22
Czułość ISO: 2500
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
.......przyslona swiadomie, bo chcialam uzyskac sporo GO, natomiast ISO.........to po prostu wpadka....poniewaz wczesniej robilam fotki wewnatrz zamku....bez uzycia flasha i w kiepskich warunkach swietlnych i dlatego pociagnelam na ISO.Problem w tym, ze pozniej zapomnialam zmnejszyc...
No coz juz kiedys sama sie zastanawialam kiedy bede panowac nad wszystkimi przelacznikami w aparacie tak jak w samochodzie....automatycznie, kazdy bieg we wlasciwym momecie
![]()
Fajne te kwadraty, ale gdybyś nie umieszczał linii zbiegu perspektywy na brzegu kadru, tylko zostawił kawałek " oddechu " tak jak w 122 - czy nie było by lepiej ???