Pozostałość obróbki. Fuj.
Pozostałość obróbki. Fuj.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Kadr bardziej mi się podoba, ale czyżbyś próbowała rozjaśniać cienie na frontowej ścianie? Skąd to "halo" o którym pisze daghda?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Masakrer, może Ty zmień nicka i wtedy będziesz mniej masakrować zdjęcia![]()
A na poważnie - może wstaw jakieś zdjęcia prosto z aparatu, bez żadnej obróbki? Nie wiem, czy to wina obróbki, ale łatwiej będzie coś powiedzieć i doradzić. Póki co nie wyglądaja dobrze.
Wróciłam na pierwsze strony i tamte zdjęcia są fajniejsze. Są przejrzyste, klarowne. Teraz Twoim zdjęciom tego brakuje.
Ostatnio edytowane przez jolly ; 23.09.09 o 14:18
Na początku przygody z fotografią często przesadza się z obróbką, też tak miałamtrzeba to po prostu przejść
Masakrer musisz uważać z obróbką, przy podkręcaniu nie powinno ukazywać sie takie halo - jasna poświata.
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
110- budynek sanktuarium jest przepięknie usytuowany i przydało by się jakieś wzniesienie wcześniej aby to objąć lecz nie można mieć wszystkiego. Podoba mi się jak panuje nad okolicą. 111- zdjęcie zrobione z murku za sanktuarium ukazujące tę malowniczą okolicę po obu stronach wijącej się granicznej rzeki. Ostatnie budynek samego sanktuarium, to patrząc na dość krótkie cienie wiem, że słoneczko wysoko i upał niemiłosierny ale wewnątrz tej zbudowanej z kamienia świątyni przyjemny chłodek. Wiem, że fotografując ciekawe miejsca nie zawsze ma się możliwość wyboru czasu zrobienia zdjęcia a przez to technicznie może ono lekko kuleć lecz jak już wspomniałem wcześniej w Twoim wątku wartość poznawcza też jest ogromna i bardzo ją cenię.
pozdrawiam Wiejo
Z ostatnich spodobało mi się proste ujęcie z fajną perspektywą i tematem 109.jpg.
Pozdrawiam
Troszkę wyprane z kontrastu i kolorów te ostatnie, ale ogólnie ciekawe miejsca.
Tak jak mowi Grizz : fuj!!!! faktycznie nie zwrocilam uwagi na te jasna poswiate wokol dzwonnicy.Macie racje, ze masakruje w obrobce i pewnie jest tak jak mowi Wanilia, ze na poczatku sie przesadza w podkrecaniu i zapewne im wiecej suwakow w Ps odkrywam tym wiecej kombinuje i psuje.
Podobno mozna zaglaskac kotka na smierc....w moim wypadku pewnie tak jest....
Mirek, o co chodzi z tymi poprzestawianymi suwakami przy wolaniu rawa??? (bo oczywiscie bylo wywolane z rawa)
Dziekuje wszystkim za komentarze, bede musial sie powaznie nad tym zastanowic i dalej cwiczyc az skoncze z ta masakra....jak powiedzialas Jolly. Ale oprocz wiedzy brakuje mi czasu, aby cos wiecej poczytac czy bardziej na spokojnie popracowac na fotkami. Inny problem to aparat....mam wrazenie, ze jeszcze nad nim nie panuje, nie jestem pewna czy wszystko jest walsciwie ustawione.
No i najwazniejsza rzecz, miejcie na wzgledzie, ze dopiero od wiosny zaczelam swoja przygode z fotografowaniem innego typu niz do albumu domowego. Jeszcze w kwietniu nie mialam bladego pojecia co to jest GO, mocny punkt,itd...nigdy w zyciu nie uczestniczylam w kolkach fotograficznych czy cos w tym stylu, jestem samoukiem i wiele rzeczy jeszcze w tej chwili robie intuicyjnie i niestety zle. Dajcie mi torche wiecej czasu, bo focenie sprawia mi ogromna przyjemnosc, nie robie zdjec dlatego, ze w cyfrowkach jest gratis i mozna strzelac do bolu, robie bo lubie. Ufffffff jak przynudzam to nie czytajcie a jak ktos wytrwal do konca to dzieki i pozdrawiam.![]()
Ostatnio cierpie na kroniczny brak czasu.......mam nadzieje, ze nie bedzie to trwalo wiecznie, bo aparat ukradkiem puszcza do mnie oko i zacheca do wypadu
Dla odmiany dwoch panow...z innej epoki![]()