Strona 40 z 198 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Kowalikster, mozliwe ze masz racje, ze problem jest z kompresja bo wlasnie po zmniejszeniu widze jak siada jakosc...
    Jakas podpowiedz na ten temat....bo byc moze robie glupie bledy, ktore latwo poprawic i nie zdjae sobie z tego sprawy...
    A jesli chodzi o ostatnie fotki to jak wyglada ich jakosc itd...???

| OlyJedi Awatar nataszach
    Mieszka w
    Kraków (PL)
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witaj,
    dziękuję ślicznie za Caladrava
    Pozdrawiam
    "Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
    Pozdrawiam, Nataszach

| OlyJedi Awatar fotoamator2891
    Mieszka w
    Nysa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Gratuluję fotek 87 i 88 Bardzo mi się podobają. Pozdrawiam
    PENTAX k-r
    http://tomaszpszonak.net/

---------------
    Pozdrawiam
    Tomek

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    Wywołujesz fotki z Olympus Master czy z PS-a?

W Oly, gdy wywołasz fotkę i dajesz Plik/wywołaj i zapisz, pojawia się okienko z opcjami
    1. nazwa pliku; ja wywołane sobie oznaczam dodatkowo literką za numerkiem, żeby się nie myliły
    2. format z opcjami do wyboru tiff exif, tiff, exif jpg, jpg, bmp, zazwyczaj wybieram tiff, zwłaszcza, jeśli planuję dalszą obróbkę
    3. dla obu wersji jpg jakość do wyboru: wysoka (tę wybieram), średnia i niska
    4. dla obu tiff i exif jpg - rozdzielczość, trzeba ustawić na max

Dla "zwykłego" jpg nie ma możliwości wyboru, wtedy fotka się zapisuje z małą rozdzielczością, 72 px/cal.

Trzeba więc zapisywać w którymś tiffie lub w exif jpg.
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

| OlyJedi Awatar Bo.
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nataszach Zobacz posta
    Witaj,
    Dzieci, jak zawsze, są wdzięcznym tematem do robienia zdjęć
    A światło faktycznie jest dziwne- na pierwszym i drugim zdjęciu mam wrażenie jakby ktoś postawił wielki halogen i oświetlił obiekty
    Pozdrawiam
    imho, ten halogen nazywa się południowe słońce. Do tego dochodzi piaskowozłota blenda.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    upss, sorry, nie doczytałem wątku do końca .
    Ostatnio edytowane przez Bo. ; 17.07.09 o 12:19 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Bo.

"
    Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
    Aldous Huxley

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Fotoamator2891 witam w moich skromnych progach.
    Nataszach, mam wiecej fotek z dzielami Caladravy i na pewno bedziesz mogla je wkrotce zobaczyc w moim watku, jak tylko dojde do ladu z ta koszmarna obrobka, bo nie chce ich spaskudzic
    Nevrah, chyba potrzebny mi byl taki skrupulatny i szczegolowy opis aby wreszcie zaczely mi sie ukladac klocki jestem Ci na prawde bardzo wdzieczna, bo chociaz jeszcze nie mialam okazji aby to sprawdzic krok po kroku to chyba juz wiem gdzie poplenialam blad....Jak zrobie kilka eksperymentow i sie potwierdzi moje podejzenie to zaraz Ci o tym napisze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nevrah Zobacz posta
    Wywołujesz fotki z Olympus Master czy z PS-a?
    ....
    No właśnie Masakrer w jakim programie wywołujesz zdjęcia? Podejrzewam, że nie OM bo raczej nie masz Olka.

Cytat Zamieszczone przez nevrah Zobacz posta
    ....
    Dla "zwykłego" jpg nie ma możliwości wyboru, wtedy fotka się zapisuje z małą rozdzielczością, 72 px/cal.
    ....
    Opcją rozdzielczości (ilość punktów na cal ) bym się nie przejmował bo to raczej informacja do druku i nie ma nic wspólnego z prezentacją w galerii - wystarczy zdjęcie o rozmiarze min 850 na 600 pikseli a rozdzielczość można sobie potem wstawić.

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    [QUOTE=droplet;338358]No właśnie Masakrer w jakim programie wywołujesz zdjęcia? Podejrzewam, że nie OM bo raczej nie masz Olka/QUOTE]

Oczywiscie, ze nie mam Olka...przyznalam sie do grzechu natychmiast jak dostalam od meza Canona.... a zdjecia wywoluje w Digital Photo Professional (software Canona) ale niestety jak sie jest zielonym to sie jest zielonym....nie koniecznie tylko dla koketerii... w moim wypadku na prawde zaczelam od zera i bede wioslowac nawet pod prad jak bedzie trzeba aby sie dalej uczyc i robic postepy.....az sie zmeczycie i mnie wyslecie na drzewo prostowac banany!!!!!!!!!!

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Prostować albo wyginać z prawo skrętnych na lewo skrętne. A tak poważnie to ja się nie znudzę .
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez taztaz Zobacz posta
    Prostować albo wyginać z prawo skrętnych na lewo skrętne. A tak poważnie to ja się nie znudzę .
    Mam nadzieje!!!!! Bo zgodnie z twoja rada zaopatrzylam sie w szara karte....chociaz jeszcze nie bardzo wiem jak ja uzyc
    Bedzie to nastepny krok w mojej codziennej batalii z fotografia.