Czepiam się ale mam wrażenie że ostrość ale na odczucie może mieć wpływ ostre światło
Fotograf ma wolne od 9 do 17![]()
E tam,mnie w tych godzinach najbardziej focic sie chce.Poprzestawiaj nasycenie i pobaw sie kontrastem lokalnym.Wiecej czasu w ciemni poswiecic trzeba-bedzie lepiej.Fotke nie robia trzy podstawowe barwy,ale cala gamma pomiedzy nimi.U Ciebie wszystko skalpelem wyciete i wklejone.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Na zdjęciach z Alpujarras na 1 zainteresowała mnie budowa uliczek które z w miarę przejezdnej przewężają się i łączą z nastepną. Piechotą można dać radę ale rowerem już może być problem. Poza tym ciekawa zabudowa, kolory głównie biały, ukształtowanie terenu i świątynia na wzgórzu. Na drugim drzwi do domu z skrzynką na listy bez zamków są interesujące bardziej obyczajowo.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo....tak bialo, ze sobie nie wyobrazasz w rzeczywistosci jak bilo po oczach. Gdyby nie te detale kolorowych drzwi czy zaslonek albo kwiatow mozna oslepnac, ale to zarazem magia i urok tych miejsc.
Mam jeszcze troche materialu z owego wypadu, ale musze sie nad nim troche bardziej pomeczyc....bo ten bialy juz mi sie sni po nocach....
Nie wiem jak sie do niego zabrac aby tak nie razil....wyobrazam to sobie jak powinno byc ale nie bardzo wiem jakim suwakiem z tym walczyc....
Natomiast jesli chodzi o uliczki to nawet na piechote mozna bylo ducha wyzionac.....podziwiam ludzi ktorzy zyja tam na codzien![]()
Odkad sie dowiedzialam,ze za miesiac wybieram sie razem z mezem do Algierii nie moge sie na niczym skupic....
Mam troche mieszane uczucia....z jednej strony bardzo sie ciesze z mozliwosci uwiecznienia na fotkach jego krajobrazu i mieszkancow.....z drugiej gnebi mnie lekki niepokoj...
Ufffff....Zapodaje takie male cos tam, cos tam....ale bez zbytniego przekonania![]()
Będzie fajnie jak foty nazwiesz np.001.
Łatwiej pisać będzie oso chodzi.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie