Strona 19 z 198 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1976

Wątek: Masakrer to ja...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Morlok, jeszcze raz dziekuje, bede szukac az znajde te odpowiednia
    Tym czasem zapodaje jeszcze inne kominy z glinianych domkow oraz szersza i mniej wyostrzona wersje fotki Guadix D2, wg. wskazowek Wanilii i jak na razie obie bez ramki.
    Pogadajmy o ostrosci, bo to jeden z moich slabych punktow, nie mam w tym wzgledzie wyczucia, widac w tym miejscu moj calkowity brak umiejetnosci, moze cos podpowiecie z wlasnego doswiadczenia, bo to co wyczytalam w ksiazkach nie zawsze sprawdza sie w praktyce...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Guadix D2.inaczej.jpg
Wyświetleń:	262
Rozmiar:	183,7 KB
ID:	16515   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Guadix D5.jpg
Wyświetleń:	270
Rozmiar:	194,2 KB
ID:	16516  

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Ooo! D5 mi się podoba, ładny kadr i kolory
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Ooo! D5 mi się podoba, ładny kadr i kolory
    .....a co myslisz o ostrosci Helmuth???? Przyznam sie, ze jest prawie nie podkrecona...

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    .....a co myslisz o ostrosci Helmuth????
    No nie wiem Myślę, że jest dobrze. Skopiowałem, podkręciłem i było gorzej.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Bardzo przypadła mi do gustu cała seria z Guadix. Tak nie typowe i charakterystyczne chyba tylko dla tego miejsca obiekty w pełni zasługują na ich pokazanie. Biel kominów świetnie się komponuje z błękitem nieba. Są jak ciała obce przyczepione do naturalnych skał i to wzmaga ciekawość. Pomimo, że oglądam sporo programów przyrodniczo-podróżniczych coś takiego widzę po raz pierwszy dlatego poprzeczkę techniki daruję sobie. Z ostrością jest różnie i są różne szkoły. Jedne forują przed zmniejszeniem drugie po zmniejszeniu. Z mojego doświadczenia to ja wyostrzam po zmniejszeniu. Jak mam do czynienia w kadrze z płaszczyznami to można śmiało troche przedobrzyć i nie bardzo to wpłynie na jakość. Natomiast jak w kadrze są gałęzie, trawy i inne drobne elementy to trzeba już uważać bo za mocne wyostrzenie będzie widoczne i negatywnie wpłynie na odbiór.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Bardzo ładny kadr w drugim ujęciu również.
    Na mój nos używasz jakiegoś programu podkręcającego zdjecia. Używaj go ostrożniej, bo na drugim zdjęciu zbyt mocno rozjaśnione są cienie i pojawia się delikatna poświata nad kominem.
    Piękne widoki i ładne kadry. Technikę podciągniesz z czasem.
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Bardzo przypadła mi do gustu cała seria z Guadix. Tak nie typowe i charakterystyczne chyba tylko dla tego miejsca obiekty w pełni zasługują na ich pokazanie. Biel kominów świetnie się komponuje z błękitem nieba. Są jak ciała obce przyczepione do naturalnych skał i to wzmaga ciekawość. Pomimo, że oglądam sporo programów przyrodniczo-podróżniczych coś takiego widzę po raz pierwszy dlatego poprzeczkę techniki daruję sobie.
    Wiejo, badzo dziekuje za odwiedziny u mnie i za cenne rady..
    Na temat Guadix, chcialam tylko dodac, ze ta "dzielnica" domkow-jaskin, jest polozona na wzgorzu, ktore w tej chwili jest zamieszkane prawie w wiekszosci przez spolecznosc cyganska i z tego wzgledu nie jest latwo robic zdjecia tych domkow z przodu i z bliska...
    Natomiast te ktore sa na glownym placu i spelniaja funkcje muzeum, jak dla mnie byly za bardzo odnowione i nie oddawaly w pelni ich charakteru...
    Inny i bardzo wazny a moze nawet najwiekszy problem stanowily dla mnie wszechobecne kable, druty, skrzynki itd... po prostu cos okropnego!!!!
    Nawet nie przyszlo mi do glowy robic zdjec z zamiarem wymazywania tego co bylo na nich zbedne bo bylo tego za duzo.....wiec ograniczylam sie do detali

Mam kilka fotek, ktore pokazuja jak sie w tych jaskiniach dzisiaj zyje, nie sa najlepszej jakosci bo z daleka i na szybko ( a moj aparat cienki) ale jak troche je podrychtuje to pokaze jako ciekawostke.

A na dzisiejsze popoludnie: Granada- widok na Alhambre z Placu San Nicolas na Sacramonte ( w tle oczywiscie Sierra Nevada )
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ALHAMBRA.jpg
Wyświetleń:	223
Rozmiar:	263,3 KB
ID:	16536  

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Bardzo ładny kadr w drugim ujęciu również.
    Na mój nos używasz jakiegoś programu podkręcającego zdjecia. Używaj go ostrożniej, bo na drugim zdjęciu zbyt mocno rozjaśnione są cienie i pojawia się delikatna poświata nad kominem.
    Piękne widoki i ładne kadry. Technikę podciągniesz z czasem.
    Dzieki Wanilia, mam nadzieje ze tak sie stanie i z czasem bede robic coraz bardziej przyzwoite technicznie fotki. Jesli w tej chwili przynajmniej kadry sa ciekawe to juz mnie podnosi na duchu, bo to moje spojzenie na swiat a tego nie ucza w ksiazkach...
    Zdjecia podkrecam w Ps-e, po prostu jade na calego po suwakach i szukam efektu ktory najbardziej mi sie podoba , niestety czesto konczy sie to tym iz nie zauwazam "skutkow ubocznych"
    Na pewno bedzie tak do czasu az wyrobie sobie wlasne kryterium na temat tego co jest dobrze a co zle...
    Pozdr.

Awatar malenka1
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

...........

Seria z Guadix jak dla mnie rewelka! O ostrości nie napiszę bo dla mnie liczy się ogólne wrażenie a to jest jak najbardziej OK, porady pozostawiam zawodowcom !
    Chciało by się to oglądać a co dopiero focić!
    Życie ma tyle kolorów ile potrafisz w nim dostrzec.

Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    No to moze dla odmiany zamiast domkow...cos innego
    Podpatrzone na ulicach Granady.

Nazwa:	Cygan A.jpg
Wyświetleń:	145
Rozmiar:	199,6 KB
ID:	16576   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Cyrkowiec.jpg
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	298,5 KB
ID:	16577   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Facet z walizka.jpg
Wyświetleń:	136
Rozmiar:	285,3 KB
ID:	16578   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję