Agniesiu wklejeczka az w oczy kłuje, powinnać przy odpowiednim kryciu zmazać lekko gumeczką tak mocną linię horyzontu,
mnie najbardziej pomagają tutoriale w tej materii, wpisz w YT wklejanie nieba i filmików będzie mnóstwo,
ciepło pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Czesc! Dawno Cie nie bylo.
Ta wklejka to byl taki jednorazowy napad, szczerze mowiac wcale sie do tego specjalnie nie przylozylam.
Raczej babska ciekawosc, co by bylo gdyby...
Nie mam czasu na ogladanie tutoriali i jak do tej pory nie mialam potrzeby podmieniania nieba, zazwyczaj radze z nim sobie jezdzac po suwakach
Pozdrawiam upalnie
---------- Post dodany o 23:50 ---------- Poprzedni post był o 23:49 ----------
Spojz na wyjsciowe zdjecie i zobaczysz czy jest prosto czy nie![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
No to ja jestem jakiś nietypowy - jaśniejsza, ale z poprawionym o 1EV niebem.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Trzy wynylazki z mojego miasteczka.
Piersze zdjecie to "Torre de Gerro" na koncu Las Rotas .
Z tej wiezy pilnowano czy statki pirackie nie zblizaly sie do Denii. Pelno ich jest na calym wybrzezu, bo generalnie spelnialy one, nie tylko funkcje ochronna, ale rowniez komuniowano sie za ich pomoca, wysylajac sygnaly z wiezy do wiezy.
Na drugiej fotce wylania sie szpic "Cabo San Antonio" a ostatnia zostala zrobiona na zboczu naszej gory Montgo. Liczylam na bardziej atrakcyjny, ustrojony chmurami zachod slonca, a tym czasem okolica zalala sie zlotem i tyle.
Pozdrwiam...nadal bardzo upalnie.
![]()
![]()
![]()
Jak dla mnie pierwsze i trzecie są naprawdę bajkowe, super klimat i światełko zagrało...a chmury nie zawsze sąale to nie przeszkadza zupełnie
![]()
Tym razem cos zupelnie nowego..rowniez dla mnie.
W weekend bylam na ekspresowym wypadzie do andaluzyjskiego miasteczka Ubeda. Ubeda slynna jest nie tylko ze swoich zabytkow( ktore ja sobie odpuscilam bo bylo za goracao) uparawy oliwek, ale rowniez ze swojej ceramiki.
W miescie jest dwoch slynnych ceramistow ( garancarzy??) ktorzy pochodza z tej samej rodziny Tito, ale raczej sie nie lubia (czyzby zazdrosc kto jest lepszy...? )
Mialam okazje podejzec jak pracuja, nawet sama sie popapralam w glinie, ale przede wszystkim zmierzylam sie z fotografowaniem martwej natury.
Przyznam, ze takie rzeczy nie bardzo mnie pociagaja, ale moze uda mi sie chocby w malym stopniu przekazac to co widzialam.
Pozdrawiam
![]()
![]()
![]()
![]()
Obraz 3. i 4. znakomite. A chciałbym zobaczyć pracę tych ludzi w glinie. Będzie ?
2 i 4, kolorkowe mi się podobają.
The question is: What is a Mahna Mahna?