Wieża leci w prawo
PS- filtr-zniekształcanie- korekcja obiektywu powinna pomóc![]()
Wieża leci w prawo
PS- filtr-zniekształcanie- korekcja obiektywu powinna pomóc![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 1.06.11 o 21:53
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Beatko jak ktos chce to niech prostuje cala gore. Nawet to co jakims cudem na niej zbudowano![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Nie można wszystkiego prostować ,poprawiać.Fotografia ta reportażowa czy też krajobrazu ma przedstawiać zastany faktycznie moment czy też miejsce bez żadnych udziwnień i ulepszeń bo inaczej staje się sztuczna .
Przynajmniej tak mi się wydaje póki co.![]()
No to zeby bylo widac i czuc te zmiane otocznia z ostatniego weekendu, po surowym Albarracin kolej na cos bardziej zielonego
Na pierwszej fotce to okolice Monteagudo del Castillo gdzie nocowalismy.
Calkowicie nieoczekiwany widok, w drodze do wodospadu.
Da drugiej most z 1604 roku, tez okolice Monteagudo, wypatrzony juz w drodze powrotnej do domu.
A trzecia, to jeszcze okolice Albarracin.
Niestety zmagalismy sie z tym wodospadem przy zbyt duzym sloncu, na dodatek na wprost i tylko kiedy chmurki sie litowaly mozna bylo robic przy pomocy filtra takie niesmiale proby z rozmyta woda.
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 2.06.11 o 00:47
Piekne fotki.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Na poczatek male sprostowanie.
Wywalilam panorame z galerii poniewaz po doglebniejszej analizie oraz uwagach Wanilii i Ehosondy doszlam do wniosku, ze maja racje.
Poniosla mnie euforia, ze udalo mi sie posklejac cos takiego i zmaskrowalam ja w obrobce.
Dam jej jeszcze jedna szanse jak troche odlezy.
Postaram sie powalczyc z krzywa wieza i ze swiatlem w inny sposob po czym poddam ja jeszcze raz waszej ocenie.
Dzisiaj pozostawiam w waszych rekach moje zmagania z makami.
Nie znam sie na fotografowaniu kwiatkow, nie posiadam rowniez szkiel dzieki ktorym mozna osignac ciekawsze efekty, ale kiedy takie cos stanelo mi na drodze to nie moglam sie oprzec.
Mozecie po mnie jezdzic ile wlezie.
Licze na wasze uwagi i oczekuje obiektywnych opinii ktore tak jak w przypadku panoramy moga sie przydac na przyszlosc
Pozdrawiam
maki chyba mam sentyment1 i 5 jak dla mnie najbardziej. Ale poprzednia też niczego sobie tylko czemu tak rzekę pobrudziłaś
![]()
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Masakrer,
Fotografowanie kwiatów w plenerze, a szczególnie wiotkich maków, to bardzo dobre ćwiczenie, uczy cierpliwości, szacunku dla obiektu, walkę z tłem wynosi nad poziomy.
Widzę potencjał w fotkach.
Moim zdaniem najtrudniejsze jest focenie kwiatków w tłumie.
Twoja foteczka zbiorowa maków pokazuje, że masz nosa i zmierzasz się skutecznie z tematem, do którego trzeba mieć komputer w głowie, bo jednocześnie kadrować, dobierać właściwa ekspozycję, ustawić się odpowiednio do światła, walczyć z trudną niską pozycją fotografa, dbać o pierwszy plan, aby sztandary się wysunęły na czoło i jednocześnie wyważać drugi plan, aby nie był nic nie mówiący, czy co gorsza bałaganiarski.
Moje doświadczenia z makami są takie, że tak z grubsza na 100 fotek mam 100 nieudanych. Zawsze coś przeszkadza, ale próbuję dalej.
Uznanie dla podjętej walki, która nie jest w żadnym przypadku przegraną, jest conajmniej remisowa.
Pzdr, TJ